Un ucrainean, reținut în Republica Moldova din cauza unor vaci rătăcite

0
179
Foto: border.gov.md

Deși, un cetățean ucrainean a fost ajutat de polițiștii de frontieră să-și găsească bovinele pierdute, acesta este documentat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. Cazul a fost înregistrat în seara zilei de ieri, 16 iunie 2020, informează Poliția de Frontieră.

 

În jurul orei 21:10, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Volintiri au observat o persoană care aleargă spre linia frontierei de stat, pe direcția Dănceni (UA) spre satul Ștefănești (MD). La aproximativ 700 metri de la linia frontierei moldo-ucrainene, echipa mobilă a reținut bărbatul de 58 de ani.

Fiind interogat, persoana a declarat că este văcar în s Dănceni (UA) și a pierdut două vaci din cireadă, iar după cum nu aveau unde să plece în altă parte a decis să le caute în direcția Republicii Moldova. Urmare a faptului declarat, polițiștii de frontieră au început cercetările în cadrul procesului penal, intentat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

La scurt timp, ofițerii de urmărire penală a Direcției regionale EST au stabilit că un alt văcar din s. Ștefănești, r.Ștefan Vodă a alăturat vacile pierdute la cireada sa, fără a anunța organele de resort.

În continuare, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST cercetează actiunile cetățeanului ucrainean prin prisma art. 274 CPP în vederea stabilirii tuturor circumsatanțelor cazului dat.

Bărbatul va fi predat părții ucrainene, iar pe numele cetățeanului moldovean, la care s-au depistat bovinele pierdute, este pornit un proces penal pentru a stabili cum s-a produs incidentul.

Articolul precedentRomânii care au plătit amendă ar putea să-și primească banii înapoi
Articolul următorVIDEO: +478 cazuri de infectare cu virusul COVID-19 sunt confirmate astăzi în Republica Moldova, inclusiv în raionul Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.