Un târg de caritate a reunit sorocenii

0
52

La data de 4 mai, la Soroca a avut loc un târg de caritate. Doritorii de a susține o cauză nobilă au putut participa atât în calitate de vânzători, cât și în calitate de cumpărători. Din banii adunați, organizatorii și-au propus să ajute un tânăr bolnav.

“Organizăm un târg de caritate cu un scop nobil. Dorim o parte din banii colectați să îi donăm lui Panici Nicolai, un tânăr din raionul Soroca, diagnosticat cu tumoare Limfom non-hodgkin”, se menționa într-un anunț publicat de organizatori pe rețelele sociale. Târgul a fost găzduit de Liceul „Constantin Stere” din Soroca, unde, potrivit directorului Vasile Baș, asemenea idei sunt întotdeauna susținute. Printre participanți au fost preponderent tineri, fete și băieți, dar și câțiva maturi.
Astfel, participanții au putut achiziționa articole vestimentare, încălțăminte, accesorii, cărți noi sau de mâna a doua, dar în stare foarte bună, pe care le-au vândut la prețuri accesibile sorocencele implicate în organizarea târgului. Vizitatorii au avut posibilitatea să participe și la o tombolă cu premii, printre care s-au oferit cărți, dar și un voucher pentru o procedură gratuită de extensie a genelor, care costă de la 200 lei. O parte din banii obținuți din aceste activități organizatoarele i-au donat lui Nicolai Panici. Totodată, participanții au putut face donații într-o cutie amenajată special pentru asta, iar în schimb erau serviți cu bomboane și limonadă. În total, în urma târgului de caritate s-au adunat 3500 lei, care au fost transmiși beneficiarului.


Deși târgul nu a adunat foarte multă lume, organizatoarele sunt mulțumite și spun că pentru prima ediție rezultatul este unul satisfăcător. Acestea speră că astfel de evenimente vor aduna în viitor mai mulți participanți și vor deveni o tradiție frumoasă și un sprijin pentru cauzele sociale deosebite în Soroca. „Vreau să le mulțumesc fetelor care au participat și celor care au venit pur și simplu să doneze, domnului Vasile Baș — directorul liceului „Constantin Stere” pentru ajutor și spațiul oferit, companiei „MAGIUN” pentru că au devenit spontan sponsori și ne-au adus cea mai gustoasă limonadă și, desigur, echipei „Observatorul de Nord” pentru multe sfaturi și promovare”, a menționat Iuliana Babcenco, inițiatoarea evenimentului. Organizatoarele târgului sunt: Iana Iancovschi, Irina Bacalâm, Iana Carauș, Valeria Chiroșca, Vitalia Tarlev, Gabriela Spoială.

Irina Bacalîm, organizatoare:
Din start doream să donez niște haine prin intermediul Iuliei, deoarece ea se ocupă de astfel de campanii. Ea mi-a zis că organizează un târg și mi-a propus să particip. Este o idee foarte bună, deoarece putem câștiga niște bani din vânzarea lucrurilor, putem face donații pentru oamenii care au nevoie, în cazul dat, pentru Nicolai.

Gabriela Spoială, organizatoare:
Am acceptat din start să particip la acest târg pentru că este o idee foarte bună. Vedeam cum se organizează așa evenimente la Chișinău și îmi doream să particip și eu. Am oferit cu plăcere și premiul pentru tombolă — o ședință de alungire a genelor.

Laura Morari, cumpărătoare:
Acest eveniment este binevenit, mai ales în perioada sărbătorilor pascale, când vrem să ajutăm și mai mult oamenii. Astfel și ei se bucură, dar și noi, cei care am achiziționat ceva, ne facem o mică plăcere. Unicul lucru pe care vreau să-l remarc e că despre asemenea evenimente trebuie să se informeze din timp cât mai bine, ca să vină cât mai multă lume.

Cristina Cebotarean, cumpărătoare:
Am aflat despre târg de pe rețelele sociale și m-am gândit să vin, ca să contribui la colectarea de fonduri pentru a ajuta persoana care are nevoie. Am procurat hăinuțe și mă bucur că am participat.

Valeria Naconecinîi, cumpărătoare:
Este un eveniment foarte actual și binevenit. Combinăm utilul cu plăcutul, am achiziționat două cărți, o bluziță, o rochiță și alte articole binevenite pe timp de vară și totodată contribuim la o campanie de caritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.