Un mic ajutor pentru copii cu dezabilități

0
53
Caritate

Organizația neguvernamentală “Razele Viitorului” din raionul Soroca a primit un lot de ajutoare umanitare, printre care echipament pentru reabilitarea copiilor cu dezabilități fizice. Acestea vor fi împărțite familiilor din raionul Soroca în care cresc copii cu necesități speciale.

“Am primit mai multe ajutoare de la organizația “Armata Salvării”, cu care avem o colaborare frumoasă de mai mulți ani. Printre lucrurile ce ne-au fost donate sunt circa 15 echipamente speciale pentru copii cu dizabilități fizice, care îi ajută la reabilitare sau le ușurează existența”, menționează Claudia Ivanov, președinta ONG “Razele Viitorului”.

Alina Grădinari din Căinarii Vechi a primit un echipament special care îi va ajuta copilului său să fie puțin mai independent și să se deplaseze mai ușor. Până acum părinții nu-și puteau permite un asemenea echipament, pentru că se găsesc rar și costă foarte scump, spune femeia. Astfel, după ce au studiat mai multe imagini pe internet, tatăl copilului a meșterit ceva asemănător din lemn. Obiectul însă este foarte greu și incomod de utilizat, față de cel pe care l-au primit în dar.

“Copilul meu are cinci ani și nu poate sta în picioare, el se mișcă doar în genunchi. Cu ajutorul acestui echipament el poate fi fixat și se va putea mișca singur. Acum ne va fi mai ușor, aveam mare nevoie de așa ceva și ne va fi de folos zi de zi. Mulțumim foarte mult”, a spus doamna Grădinari.

Potrivit doamnei Claudia Ivanov, tot echipamentul va fi oferit familiilor care educă copii cu dezabilități, potrivit necesităților acestora.

Caritate

Caritate

Caritate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.