Un loc în căminele studențești din Soroca nu bate la buzunare – vezi cât costă cazarea

0
3434

   După ce instituțiile de învățământ din Republica Moldova au finalizat sau urmează să finalizeze procesul de admitere pentru noul an de studii, la ordinea zile apare o nouă temă – plata unui loc în căminele studențești. În această ordine de idei mai multe instituții sunt pe calea să majoreze taxele de cazare, invocând creșterea galopantă a prețurilor și cheltuielile administrarea căminelor.

  Pentru a elucida tema și pentru a afla din prima sursă care va fi prețul unui loc în cămin, la unele din instituțiile de învățământ din municipiul Soroca, ne-am adresat cu o explicație directorilor acestor entități:

Tatiana VIȘNIOVÂI, directoarea Colegiului „Mihai Eminescu”: „Ținând cont de realitățile economice existente noi am decis să majorăm plata pentru un loc în cămin – de la 271 de lei la 300 de lei lunar. Este o majorare simbolică, de doar 29 de lei. În total, instituția noastră dispune de 227 de locuri în cămin”.

Emil GUȚU, directorul Colegiului de Arte „Nicolae Botgros”: „Nu avem intenția să majorăm prețul la un loc în cămin or, am făcut acest lucru anul trecut, din cauza creșterii prețurilor. Actualmente costul unul loc în cămin este de 300 de lei lunar sau cu 50 de lei mai mult ca înainte. Ce va fi mai departe și cum vom proceda urmează să vedem”.

Constantin NESTERENCO, directorul Colegiului Agricol din Soroca: „Noi am majorat prețul pentru un loc în cămin, de la 175 de lei până la 200 lei lunar. La începutul acestui an de studii prețul va rămâne același. Altfel, noi muncim în prezent pentru ca condițiile de trai în căminele noastre să fie cât mai bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.