Un copil de 10 ani, reținut de poliție pentru că a folosit culorile galben și albastru

0
220

Poliția din Moscova a reținut o fetiță de 10 ani, după ce directorul școlii în care învață a spus Ministerului Afacerilor Interne că eleva de clasa a cincea folosește un avatar în culori galbene și albastre, într-un grup de conversație cu colegii de clasă. Meduza a preluat povestea de pe site-ul proiectului pentru drepturile omului „OVD-Info”, care a stat de vorbă cu mama fetiței. 

Полиция Москвы задержала 10-летнюю девочку после того, как директор школы, где она учится, сообщила в МВД, что пятиклассница использует в чате с одноклассниками аватарку с желто-синими цветами. Об этом правозащитному проекту «ОВД-Инфо» сообщила мать девочки. Имя матери и ребенка правозащитники не раскрыли.

По словам матери школьницы, в конце сентября ее вызвали в «Школу в Некрасовке», чтобы обсудить, почему дочь пропускает «Разговоры о важном» — патриотические уроки, начавшиеся в этом учебном году. На встрече женщину спрашивали об аватарке дочери. Также ей сообщили, что один из родителей одноклассника дочери пожаловался на то, что ребенок опубликовал в чате опрос про мир и войну, scrie meduza.io

 …La sfârșitul lunii septembrie a fost chemată la „Școala din Nekrasovka” pentru a discuta de ce fiica ei lipsea la lecțiile „Conversații despre ce e important”, lecții patriotice care au fost introduse în programă în acest an școlar, scrie libertatea.ro

La întâlnire, femeia a fost întrebată despre avatarul fiicei sale de pe grupul de chat al clasei. I s-a mai spus că unul dintre părinții colegilor s-a plâns că copilul a postat un sondaj despre pace și război, în chat.

Pe 29 septembrie, directoarul școlii a depus o cerere la Departamentul Afacerilor Interne pentru districtul Nekrasovka. În apelul lui, citat de activiștii pentru drepturile omului, directorul a remarcat performanțele academice ale fetei și a cerut, de asemenea, ca poliția „să examineze condițiile de viață ale familiei și să stabilească relații cauză-efect ale comportamentului unui astfel de copil, poziția sa civică”.

Pe 5 octombrie, în jurul orei 10, poliția a venit să o ia pe fată de la școală, a spus mama ei.

În timp ce femeia se îndrepta către fiica ei, un polițist și un inspector de minori au întrebat-o pe eleva de clasa a cincea dacă mama ei lucra, ce face, cum își petreceau timpul liber în familie. Apoi polițiștii au dus-o pe fată la departamentul Ministerului Afacerilor Interne, în timp ce mama ei a fost adusă acolo separat. „În fața copilului care plângea, forțele de securitate au condus-o nepoliticos pe mama la ieșirea din școală”, scrie OVD-Info.

În departamentul Ministerului Afacerilor Interne, poliția, împreună cu autoritățile de tutelă, au chestionat mama și fiica timp de trei ore. Agenții au fost interesați de motivul pentru care fata a ales un astfel de avatar cu o astfel de combinație de culori.  Angajații Centrului de Combatere a Extremismului au studiat și corespondența de pe telefonul mamei. Polițiștii au întocmit un proces verbal prin care au adus-o pe minoră la secție și i-au luat declarații.

După ceva timp, polițiștii au venit la domiciliul familiei și, fără să prezinte niciun document, au început să studieze corespondența și istoricul căutărilor pe telefon și laptop și, de asemenea, „a scotocit prin lenjeria de pat”, a spus mama elevEI de clasa a V-a.

Recent, un inspector pentru minori i-a spus unei femeIi că urmează să-i pună familia în evidență preventivă, fiind posibil să se ajungă la luarea minorei din familie și predarea ei în grija unor autorități tutelare.

De la 1 septembrie, școlile rusești au introdus săptămânal activități extracurriculare „Vorbiți despre ce e important”. În aceste lecții, ca parte a „protejării societății ruse de informațiile distructive și de impactul psihologic” și „întărirea valorilor spirituale și morale tradiționale rusești”, profesorii vor trebui să insufle școlarilor patriotismul și dragostea pentru patrie.

Publicația „Povești importante” a făcut redactat manualele pentru profesorii care vor conduce aceste cursuri.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentToamna trasă la indigo – în această săptămâna nu vom avea ploi, iar temperatura aerului va fi de până la +18 grade Celsius
Articolul următorFotografia zilei: “Casa părintească nu se vinde…”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.