Un asteroid de dimensiunea Turnului Eiffel se îndreaptă spre Pământ cu o viteză de 60.000 de kilometri la oră: ce anunță NASA

0
568

O rocă spațială colosală este în drum spre Pământ și vine cu o viteză uluitoare! NASA a alertat publicul despre giganticul asteroid 2006 HV5 care se va apropia îngrijorător de Pământ, astăzi, pe 26 aprilie.

Asteroidul a fost numit Asteroid 2006 HV5 de către Centrul NASA pentru Studii de Obiecte Apropiate de Pământ. Asteroidul 2006 HV5 va trece de Pământ pe 26 aprilie, la o distanță de 1,5 milioane de mile, au dezvăluit datele NASA CNEOS. În prezent, se îndreaptă spre Pământ, mișcându-se cu o viteză de 62723 de kilometri pe oră.

Ceea ce este șocant la asteroid este dimensiunea lui colosală. NASA a estimat asteroidul 2006 HV5 la aproape peste 300 de metri, adică aproximativ înălțimea Turnului Eiffel. Asteroidul 2006 HV5 aparține grupului de asteroizi Aten. Este o potențială amenințare pentru Pământ.

Agenția spațială definește un asteroid potențial periculos pe baza anumitor parametri. JPL de la NASA spune că asteroizii care se află pe o rază de 4,6 milioane de mile și au o dimensiune mai mare de aproximativ 150 de metri care se pot apropia de Pământ la această distanță sunt numiți obiecte potențial periculoase. Prin urmare, asteroidul 2006 HV5 este semnalat ca un obiect potențial periculos.

Poate fi dificil să urmăriți acești asteroizi fără ajutorul celei mai noi tehnologii. Pentru a detecta pericolul, NASA a înființat Programul de observații NEO, care are sarcina de a găsi, urmări și caracteriza NEO și de a-i identifica pe cei care pot reprezenta un pericol pentru Pământ. Telescopul NEOWISE al NASA este unul dintre telescoapele binecunoscute pentru a vâna asteroizi care ar putea reprezenta o amenințare pentru Pământ.

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentGrigore CALISTRU: „Numărul jertfelor avariei de la Cernobâl crește cu fiecare an – din cei 56 de „lichidatori” soroceni, 21 nu mai sunt în viață… ”
Articolul următorGimnaziul Vărvăreuca și școlile partenere din județul Galați unite în lupta pentru mediu / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.