Un acordeonist moldovean este unul dintre câștigătorii celui mai important premiu muzical din Danemarca

0
312

Acordeonistul moldovean Radu Rățoi a câștigat ieri, 8 iunie, cel mai importante premiu muzical din Danemarca. Este vorba despre Leonie Sonnings Musikpris Talent Prize. Potrivit muzicianului, el este al doilea străin care primește premiul respectiv, din toată istoria concursului muzical.

„A fost un drum greu și lung pentru aceasta realizare, și as vrea sa mulțumesc familiei mele și tuturor care m-au ajutat!

De asemenea, vreau sa mulțumesc profesorilor mei, Ludmila Pelin, Mirzac Sergiu, care mereu m-au încurajat si susținut, și in special lui Geir Draugsvoll, pentru insistența sa în a primi acest premiu”, a anunțat Radu Rățoi pe pagina sa de Facebook.

Sursă: Facebook/Radu Rățoi

Premiul muzical Léonie Sonning este cel mai mare premiu muzical danez, care se acordă din 1959 unui compozitor, muzician, dirijor sau cântăreț recunoscut la nivel internațional în domeniul muzicii clasice. În fiecare an acesta este acordat unor 10 tineri talentați. Premiile au o valoare de 100 000 de coroane daneze (aproximativ 256 000 de lei) și trebuie folosite pentru dezvoltarea artistică a câștigătorului.

sursa: diez.md

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentFOTOGRAFIA ZILEI: Hai cu noi la HOLLYWOOD
Articolul următorRelația RM-UE: A venit timpul să și livrăm
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.