UE // Transparent și obiectiv se decide cum va fi modernizat laboratorul furnizorului de servicii de apă și canalizare din Soroca

0
33
Proiecte în derulare
Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova: COMUNICARE PENTRU SCHIMBARE
 
După mai multe consultări și analize, Grupul de Lucru constituit în cadrul Proiectului ”Măsuri de modernizare a securității și calității serviciilor publice de aprovizionare cu apă a populației municipiului Soroca”, a aprobat lista finală a echipamentului, care urmează a fi achiziționat pentru Laboratorul din cadrul Societății pe Acțiuni ”Regia Apă-Canal Soroca”.
   Echipamentul propus spre achiziție, este necesar pentru a asigura funcționarea laboratorului conform cerințelor legislației naționale, asigurându-i oportunitatea de a fi acreditat de către Organismul Naţional de Acreditare (MOLDAC), iar ca urmare efectuarea încercărilor fizico-chimice şi bacteriologice de laborator în rețelele de distribuție a apei potabile pentru care S. A. ”Regia Apă-Canal Soroca” este operator.
   În rezultatul consultărilor cu grupul de lucru, Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA a lansat deja un concurs de achiziție a acestor echipamente, care sunt strict necesare pentru laborator, ca acesta să asigure în condiții optime, controlul calității a apei potabile din rețeaua municipală de apeduct. Echipamentele respective vor fi achiziționate cu suportul financiar oferit de către Uniunea Europeană prin intermediul Proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
    Proiectul ”Măsuri de modernizare a securității și calității serviciilor publice de aprovizionare cu apă a populației municipiului Soroca”, a fost lansat de către Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA în septembrie 2020, care va aborda problemele ce vizează în mod direct serviciile de asigurare cu apă a populației municipiului Soroca prin intermediul Societății pe Acțiuni ”Regia Apă-Canal Soroca”.
     Acest proiect își propune să acorde un suport substanțial Societății pe Acțiuni ”Regia Apă-Canal Soroca” pe mai multe dimensiuni. Având ca obiectiv general crearea cadrului necesar pentru participarea și implicarea membrilor Coaliției Locale a Societății Civile la elaborarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea politicilor, proiectelor și intervențiilor legate de prestarea serviciilor de aprovizionare cu apă a populației municipiului Soroca de către Primăria municipiului Soroca, în cadrul proiectului dat sunt preconizate rezultate ce țin de modernizarea bazinului Nr. 1 și a laboratorului din rețeaua de apeduct municipală, elaborarea unei strategii pentru dezvoltarea rețelei de apeduct și canalizare pentru următorii 5 ani, inclusiv consolidarea capacităților, atât a furnizorului de servicii de apă și canalizare, cât și a societății civile în procesele decizionale și în vederea monitorizării și evaluării participative a politicilor locale din domeniul asigurării cu apă a populației.
  AO Centrul de Resurse pentru Tineret DAICA este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul Măsuri de modernizare a securității și calității serviciilor publice de aprovizionare cu apă a populației municipiului Soroca.
Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED. (SURSA: Euparticip.md)

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).


Articolul precedentProblema Stației de epurare poate fi rezolvată în cadrul proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”
Articolul următorPloaie și vânt vom avea astăzi
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.