Trei ambulanțe noi pentru Asistența Medicală Urgentă din raionul Soroca

0
113

Recent, parcul auto al serviciului de medicină urgentă din raionul Soroca s-a înnoit cu trei autospeciale. Ambulanțele marca „GAZ Sobol”, produse în Rusia, au fost repartizate prin raion.

După cum ne-a informat șeful Substației Asistență Medicală Urgentă Soroca, Mircea Zagaievschi, o ambulanță a rămas la Stația din Soroca. Alte două ambulanțe au fost repartizate la Punctele de Asistență Medicală din localitățile Bădiceni și Stoicani. Autospecialele au înlocuit două mașini de marcă NIVA, ce depășise gradul de uzură de 100%.

Mașinile sunt foarte bune, mai ales pentru sate, deoarece au tracțiune dublă. Astfel, problema de acesibilitate în localitățile rurale din cauza condițiilor meteo nefavorabile se exclude”, opinează domnul Zagaievschi.

În același timp, ambulanțele procurate din Rusia au stârnit discuții aprinse, din cauza că prețul pentru acesta ar fi exagerat, în comparație cu cele de producție germană.  Potrivit știri.md, Ambulanțele de marca „GAZ Sobol” ar costa dublu, față de ambulanțele marga Wolksvagen.

Amintim că la începutul acestui an, 69 de ambulanțe noi au fost pentru substațiile și punctelor de asistență medicală urgentă prespitalicească din țară. Potrivit moldpres.md, recent, Guvernul a semnat un Acord de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în valoare de 12 milioane de euro, pentru procurarea altor 170 de ambulanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.