Tratament revoluționar pentru pacienți paralizați. Nouă persoane au putut să meargă din nou

0
107

Nouă oameni care aveau picioarele paralizate au putut să meargă din nou după un tratament revoluționar, creat de un grup de cercetători elvețieni. Nervii din coloana pacienților au fost stimulați cu un implant electric.

Studiul a durat mai mulți ani și oferă speranțe și pentru alte persoane care au rămas paralizate. Pacienți paralizați de la brâu în jos au primit un implant în coloană, care a trimis stimuli electrici nervilor ce controlează mișcarea picioarelor.

Stimulul electric a fost aplicat simultan cu un program amplu de reabilitate neuromotorie. Nouă pacienți au putut din nou să meargă, dar cu ajutorul unor cadre sau cârje. Savanții au concluzionat că a fost reorganizată, cumva, activitatea neuronilor.

Procesul nu este încă înțeles pe deplin. Studiul a durat cinci ani și a fost făcut de cercetători din Elveția. Savanții au descoperit ce neuroni să stimuleze după studii pe șoareci.

Rezultatul studiului oferă speranțe și pentru alte persoane paralizate. Totuși, tratamentul nu este gata să fie aplicat la scară largă.
Sursa: Digi.24


  • ETICHETE
  • VP
Articolul precedentPoți dansa, cânta, recita și regiza, grăbește-te să te înscrii la concursul Făt Frumos și Ileana Cosânzeana, pentru a câștiga premii bănești
Articolul următorMicrobuzul STEAM a ajuns și la Zastânca / GALERIE FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.