Tradiții și atmosferă de sărbătoare la Iarmarocul de Crăciun 2017

0
99
iarmaroc de craciun

“Iarmarocul de Crăciun”, desfășurat astăzi în raionul Soroca, a adunat sute de locuitori ai raionului în centrul municipiului. Oamenii au savurat frumusețea colindelor, atmosfera de sărbătoare, iar unii au concurat pentru premii în concursuri sportive.

Evenimentul a demarat la ora 10.00 cu parada măştilor, jocuri dramatice cu măşti: ”Ursul”; ”Capra”; ”Calul”; Mălăncuţa”; „Pluguşorul”; ”Cerbul”. Participanții, elevi și studenți, colectivele artistice din tot raionul, au pornit din intersecția străzilor Decebal și Ștefan cel Mare spre Piața Libertății, unde s-a desfășurat Iarmarocul 2017.

În Piață deja era aranjată, spre atenția tuturor vizitatorilor, o expoziție a brazilor realizați de elevii instituțiilor de învățământ din raion.

Totodată, amatorii de competiții sportive s-au aventurat în diferite probe, învingătorii fiind premiați cu cadouri.

În cadrul ceremoniei de deschidere a evenimentului, autoritățile raionale și cele orășenești i-au urat pe toți sorocenii. Momentul a plăcut mult celor prezenți, care, la rândul lor, au aplaudat urătorii din primăria Soroca și Consiliul raional.

Sărbătoarea a continuat cu Festivalul-concurs al obiceiurilor de iarnă ”De urat, v-am tot ura”.  11 ansambluri cu titlul “model” din orașul și raionul Soroca au concurat în cadrul concursului „Colindatul în ceată de bărbaţi”. Aceștia erau jurizați de un juriu profesionist, iar premiul pentru locul I este de 700 lei.

Vă propunem o galerie foto de la eveniment.

[Not a valid template]

Vom reveni cu alte subiecte de la sărbătoate.


Articolul precedentCu desaga în spinare, Moș Crăciun a ajuns la grădinița din Egoreni
Articolul următor(video) Parada măștilor la Iarmarocul de Crăciun

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.