Torţa păcii a trecut şi prin Soroca

0
17

Pentru al 15-lea an Torţa Păcii a ajuns în Republica Moldova, iar sâmbătă a trecut şi prin raionul Soroca. Voluntari, alergători profesionişti şi amatori, duc flacăra aprinsă care simbolizează pacea.

“Mesajul pe care îl transmitem noi este unul de pace şi ne oprim în colectivităţile prin care trecem şi încercăm să le vorbim oamenilor. Le-o înmânăm personalităţilor, copiilor şi persoanelor cu care ne întâlnim şi-i rugăm să-şi pună o dorinţă de pace”, îmi spune Adrian Papuc, originar din România.

Făclia aprinsă a trecut prin câteva zeci de localităţi din Republica Moldova, fiind transmisă din mână în mână tuturor doritorilor. Ştafeta internaţională cu torţă în stil olimpic a început din 1987 şi este cea mai lungă din lume, iar la această ediţie din echipa internaţională de 27 de alergători face parte şi moldoveanul Vladimir Salnicov. Evenimentul cunoscut şi ca Alergarea mondială pentru pace începe de obicei de la sediul ONU din New York, după care de la flacăra comună sunt aprinse torţele care ajung pe cinci continente.

În Europa startul ştafetei a fost dat în luna februarie în localitatea Porto din Portugalia şi se va termina la începutul lunii octombrie la Roma, capitala Italiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.