TOP patru schimbări dacă nu mai consumi alcool o lună

0
404

În timp ce luna decembrie este dedicată cadourilor, vizitelor la rude și bucatelor delicioase, în luna ianuarie se pun în aplicare planurile de refacere a organismului după maratonul de mâncare și băutură. Tot mai mulți aleg să ia măsuri drastice în primele patru săptămâni ale anului, petrecând ore bune la sala de sport, alergând în aer liber și eliminând din meniul zilnic o serie de alimente și produse, iar primul pe listă este alcoolul.

Un medic din Marea Britanie a explicat ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai consumi alcool o lună. Cu toate că primele zile vor fi destul de dificile, efectele benefice se vor face simțite la scurt timp: piele luminoasă, somn odihnitor. Potrivit specialistului, ficatul are nevoie de în jur de patru până la șase săptămâni pentru a se recupera după o sesiune de băut intens.

Somn odihnitor

Te vei trezi simțindu-te mult mai puțin obosit și mai plin de energie după o săptămână de la momentul în care ai renunțat la alcool. Acest lucru se datorează faptului că alcoolul întrerupe ciclul normal de somn, eliminând etapa REM.

Hidratare corectă

A te simți complet deshidratat și a suferi de o durere de cap puternică vor fi în curând doar amintiri îndepărtate. Consumul de alcool înseamnă că pierzi de aproximativ patru ori mai mult lichid decât cantitatea pe care ai consumat-o de fapt.

Starea ta de spirit și concentrarea vor fi îmbunătățite, iar frecvența durerilor de cap va scădea.

Vei arăta mai bine

Un nivel mai bun de hidratare va însemna și o îmbunătățire a aspectului pielii.

Te vei îmbolnăvi mai rar

Potrivit medicului, renunțarea la alcool întărește sistemul imunitar. Funcția hepatică va crește semnificativ atunci când elimini băutura din dietă timp de o lună.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentLufthansa Cargo și Fraport, interesate să investească în Aeroportul de la Mărculești
Articolul următorPersonalități sorocene omagiate în luna ianuarie 2023
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.