TOMA vine la Soroca

0
475

Una dintre cele două autospecialele TOMA (utilizate pentru intervenție în timpul protestelor), donate anul trecut de președintele turc Recep Erdogan Republicii Moldova, va ajunge la Soroca. Acestea au fost transmise, astăzi, de la Departamentul trupelor de Carabinieri la Inspectoratul General pentru Servicii de Urgență.

În cadrul unei ceremonii de transmitere a autospecialelor, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Nastase a menționat: “Asistăm la o reconversie a destinației a două autospeciale de tip TOMA, primite datorită sprijinului guvernului Turciei. Acestea trec  de la Departamentului trupelor de Carabinieri la Inspectoratul General pentru Servicii de Urgență, care le va putea utiliza, în primul rând, în vederea lichidării consecințelor unor calamități naturale, unor catastrofe naturale sau al unor accidente ce pun în pericol vieți omenești. Altfel spus, nu împotriva oamenilor, ci pentru oameni”.

Mihail Harabajiu, șeful Inspectoratului General pentru Servicii de Urgență, vehiculele TOMA vor fi trimise la Căușeni și Soroca și vor fi utilizate în special pe timp de iarnă, la deszăpeziri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.