Tinerii din raionul Soroca pot beneficia de consultanță gratuită în domeniul accesului la justiție

0
118

Tinerii din raionul Soroca, de la 14 la 35 de ani, beneficiază gratuit de servicii de consiliere, consultanță și referire în domeniul accesului la justiție. Acest serviciu nou a fost lansat acum o lună de Centrul de Resurse pentru Tineret „DACIA”.

Timp de un an, un jurist calificat oferă aceste servicii juridice atât offline cât și online pentru tinerii din raion. Este vorba de asistență juridică primară, care include consultanță în diverse probleme juridice, asistență la întocmirea actelor juridice și informarea privind sistemul de drept al Republicii Moldova, drepturile și obligațiile, modalitatea de realizare a drepturilor și altele.

Importanța serviciului constă în îmbunătățirea accesului la justiție pentru tinerii din raionul Soroca

„Importanța serviciului constă în îmbunătățirea accesului la justiție pentru tinerii din raionul Soroca,  revendicarea și respectarea drepturilor și implicarea acestora într-un dialog constructiv cu actorii din domeniul justiției”, consideră Tatiana Vicol – Felișcan, jurist la CRT DACIA.

Activitatea se înscrie în Proiectul „Consolidarea capacității tehnice ale AO CRT DACIA pentru promovarea și protecția Drepturilor Omului” implementat de AO Centrul de Resurse pentru Tineret „DACIA” în calitate de organizație beneficiară în contextul Proiectului PNUD Moldova „Consolidarea eficienței și accesului la justiție în Moldova” realizat în parteneriat cu Institutul de Reforme Penale cu suportul financiar al Suediei.

Marina Negru:
În opinia mea, sunt necesare serviciile juridice pentru tineri. Sunt de această părere deoarece nu toți tinerii sunt la fel, unii mai timizi, alții mai dezghețați și chiar e nevoie de servicii juridice.

Cristina Negruța:
Eu cred că sunt necesare serviciile juridice pentru tineri, în deosebi pentru elevi. Pentru că sunt supraîncărcați și cu mai puțin timp liber, unii care nu au o fire puternică se închid în sine și îmi pare rău de aceasta. De aceea ar fi bine o discuție cu specialiștii.

„Sperăm mult ca acest Serviciu să ajute tinerii să înțeleagă mai bine legile și actele normative. Este foarte important ca tinerii să ia decizii corecte și la timpul potrivit pentru a evita agravarea situației” afirmă Stela Babici, Președinta CRT DACIA.

Tinerii sunt așteptați la Centrul de Resurse pentru Tineret „DACIA” (mun. Soroca, str. Mihail Sadoveanu 21, între orele 9:00 -18:00 (pauză de masă 13:00 – 14:00). Pentru alte detalii puteți contacta juristul la (0230) 2-36-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.