Țiglăul din Cremenciug – atmosferă montană la doi pași de Soroca

0
562

Între Rudi și Soroca, deasupra satului Cremenciug, se înalţă o stâncă de toată frumuseţea, botezată de localnici “Ţiglău” iar de cercetători “Colina Casca”. Stânca de pe moşia satului are o înălţime de peste 100 de metri deasupra Nistrului şi este un loc de odihnă pentru băştinaşi, dar şi pentru oaspeţi. Ce-i drept, nu mulți știu de acest loc.
Spre vârful stâncii sunt cel puţin trei căi de acces: una dinspre fosta mahala a răzeşilor, deasupra Văii Izvoarelor, alta pe de-a dreptul prin pădurice şi cealaltă dinspre Sobari.

Cei care vor să o ia pe de-a dreptul merg prin păduricea de la capătul satului. Deşi urcuşul nu este floare la ureche, cum s-ar părea la început de cale, în schimb panorama văzută de pe culmile stâncii merită tot efortul. Chiar şi iarna culoarea verde predomină datorită coniferelor şi muşchilor ce apar peste tot. Întreaga deplasare spre piscul stâncii, aflarea în mijlocul naturii, dar şi coborârea este pentru mulți o aventură de neuitat. Aici puteți savura împreună cu prietenii frumusețea naturii departe de zgomotul civilizației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.