Studiul care arată că singurătatea este la fel de periculoasă precum fumatul

1
38

Un înalt oficial american din domeniul sănătății a avertizat că țara se confruntă cu o epidemie de singurătate care este la fel de periculoasă pentru sănătate ca și fumatul a 15 țigări pe zi.

Singurătatea, un fenomen extrem de periculos

Chirurgul general Vivek Murthy a declarat pentru BBC News că se numără printre milioanele de americani care au experimentat un „sentiment profund de singurătate”. Autoritățile sanitare americane cer ca izolarea socială să fie tratată la fel de serios ca obezitatea sau abuzul de droguri.

Se crede că aproape 50% dintre americani au fost afectați.

Domnul Murthy a declarat într-un interviu că propriile sale lupte cu singurătatea au apărut în timpul și imediat după ce primul său mandat de chirurg general s-a încheiat în aprilie 2017.

„Îmi neglijasem familia și prietenii în acea perioadă, gândindu-mă că este prea greu să mă concentrez pe muncă și să mă concentrez pe familie și prieteni”, a spus el. „Sufeream cu adevărat de consecințele acestui lucru, care au fost un sentiment profund de singurătate care m-a urmărit săptămâni întregi, care s-au prelungit în luni.”

Crește riscul de deces

Se pare că singurătatea crește riscul de deces prematur cu aproape 30% – prin afecțiuni de sănătate, inclusiv diabet, atacuri de cord, insomnie și demență. Lipsa de conexiune socială este, de asemenea, legată de rezultate academice mai slabe și de performanțe mai slabe la locul de muncă, potrivit unui nou aviz. Murthy a declarat că singurătatea este o „provocare profundă pentru sănătatea publică” despre care „ar trebui să vorbim” și pe care ar trebui să o abordăm.

„S-ar putea… să surprindă oamenii să afle că riscul crescut de deces prematur care este asociat cu conexiunea socială este la fel de mare ca riscurile pe care le vedem în cazul fumatului zilnic și mai mare decât riscul pe care îl vedem asociat cu obezitatea”, a spus el.

Problema a fost exacerbată de pandemia Covid, care i-a determinat pe mulți oameni să își reducă dimensiunea cercurilor sociale. Un studiu citat în raport a constatat o scădere medie de 16% a dimensiunii rețelei sociale a participanților din iunie 2019 până în iunie 2020.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentTinerii pedagogi vor beneficia de mai mult suport din partea statului. Vezi cum va fi îmbunătățit Codul Educației
Articolul următor20 de fete din Soroca au absolvit Academia de liderism “LEAD-FEM” / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

1 COMENTARIU

  1. Dacă ai o carte preferată, un hobby – nu esti solitar. Ai un amic ce nu poate trăda și o ocupatie ce te poate inspira…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.