Știi care este cea mai bună zi a săptămânii în care poți să cumperi bilete de avion?

0
1570

În condițiile în care călătoriile cu avionul s-au scumpit considerabil în ultimii ani, toată lumea vrea să știe care este cea mai bună zi a săptămânii în care să cumperi bilete de avion. Unii spun că ar fi marți, alții sunt de părere că duminica. O simplă căutare pe Google generează tot felul de materiale care includ sfaturi în această direcție, scrie DIGI24.

Problema este că o mare parte dintre ele se bazează pe presupuneri și informații vechi. Forbes a analizat datele din două studii care dezvăluie cea mai bună zi a săptămânii pentru a cumpăra bilete de avion și cu cât timp în avans ar trebui să fie rezervate zborurile. Care este cea mai bună zi a săptămânii pentru cumpărarea de bilete de avion De-a lungul timpului, cel puțin în ultimul deceniu, călătorii au fost sfătuiți să rezerve zboruri în zilele de marți pentru a obține cea mai bună ofertă de zbor. Și chiar așa a fost pentru o perioadă. În urmă cu un deceniu, companiile aeriene au lansat noi vânzări de bilete în zilele de marți și în general și-au aliniat prețurile cu cele practicate de companiile concurente. Acest lucru a dus la ofertele din zilele de marți, dar numai dacă o companie a lansat o nouă vânzare. Însă acest pont nu mai este valabil.

Companiile aeriene nu mai lansează vânzări doar în zilele de marți și, de asemenea, nu se adaptează la prețurile concurenților. În momentul de față, ponturile despre cea mai bună zi de cumpărat bilete de avion sunt diferite în funcție de sursa din care îți culegi informațiile. Potrivit unui studiu realizat de Expedia, cea mai bună zi pentru cumpărarea de bilete ieftine este duminica. Comparând prețurile zborurilor de duminică cu cele de vineri, Expedia a constatat că turiștii economisesc 5% la zborurile interne și 15% la zborurile internaționale. Duminica a fost cea mai bună zi a săptămânii pentru a rezerva zboruri chiar și înainte de 2020. Un alt studiu realizat de Google a constatat că prețurile zborurilor de marți, miercuri și joi au fost în medie cu 1,9% mai ieftine decât zborurile de sâmbătă și duminică. Cu toate acestea, concluzia Google este că ziua în care sunt cumpărate biletele nu are așa mare importanță și nu este decisivă pentru buget. Și Forbes a ajuns la concluzia că cea mai bună zi a săptămânii pentru a cumpăra bilete de avion este ziua în care apare o ofertă.

Articolul integral îl găsești pe DIGI24.

Articolul precedentPlanta care absoarbe toate mirosurile urâte din bucătărie. Pune-o pe pervaz sau pe blat
Articolul următorCe vede în vis un om orb. Dezvăluirile de necrezut ale unei persoane nevăzătoare
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.