“STEAM PE ROȚI” a ajuns azi și la liceul ”Ion Creangă” din Soroca / VIDEO

0
519

Fete și băieți, elevi de gimnaziu și de liceu, azi nu-și dau rând să probeze roboții din cadrul proiectului ”STEAM pe Roți”, care a ajuns la Liceul ”Ion Creangă”. Provocarea a fost foarte mare, dat fiind faptul că mulți dintre cei prezenți sunt pasionați de informatică și cunoștințele acumulate la lecții le-au prins bine.

STEAM pe roți este primul laborator educațional  din Moldova, un autobuz echipat cu kituri STEAM precum seturi de robotică și arduino, laptopuri.

El își propune să aducă educația STEM în toate localitățile din R. Moldova. Această inițiativă este extrem de valoroasă, având în vedere importanța creșterii competențelor în domeniul STEM printre elevi. Prin organizarea atelierelor  în diverse școli, proiectul oferă oportunități semnificative de învățare și experimentare pentru tineri, ajutându-i să-și dezvolte abilitățile în știință, tehnologie, inginerie și matematică.

„STEAM pe Roți” este finanțat de UNICEF Moldova, Serviciul de Dezvoltare Liechtenstein (LED), Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Fondurile Globale pentru Copii (GFC).

Reportaj video realizat în cadrul studioului pentru tineri MoJo, de la „Observatorul de Nord”, dacă vrei să faci parte din echipa noastră, ne poți scrie AICI.

Reporter MoJo: Ecaterina Muntean


Articolul precedentIstoria unui cântec „născut” la bucătărie: De la Chetrosu pe marile scene ale României / VIDEO
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Doi ani de la începerea războiului Federației Ruse în Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.