Spune-mi preşedintele cărei ţări eşti şi-ţi voi spune ce salariu ai

0
16

Dacă nu-l luăm în seamă pe preşedintele Coreii de Nord care, probabil, are un salariu, care depinde de pofta lui şi nicidecum de alţi factori, preşedintele Singapore este, de departe cel mai bine plătit şef de stat din lume. Salariul lui Lee Hsien Loong este de 1.500.000$ dolari anual, iar salariul lui Barack Obama este de „doar” 400.000$.

“Podiumul” neoficial este completat de Angela Merkel, care ridică anual 234.400$. Bineînţeles, preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti, cum unui şef de ţară săracă , este fruntea cozii, cu 114.000 lei sau circa 5000$ anual. Ce-i drept, şi ceilalţi demnitari de la Chişinău „o duc de azi pe mâine” – spicherul şi premierul au salarii de 9000 lei pe lună, deputatul simplu ridică lunar 7100 lei, iar un preşedinte de comisie parlamentară cu 600 lei mai mult. De altfel, primarul Chişinăului Dorin Chrtoacă „le-a dat chişca la toţi”, cu 10.500 lei pe lună.

Şi vecinii noştri nu prea au cu ce se lăuda. De exemplu, Klaus Iohhanis are un salariu lunar de 1500 euro, pe când Patriarhul Daniil este remunerat cu 3150 euro lunar… Preşedintele Ucrainei Petro Poroşenco, ar duce-o greu de tot, dacă nu ar fi şi „regele ciocolatei” or, munca lui este remunerată cu doar 18270 grivne pe lună, în timp ce stăpânul unui butic de la piaţa din Odesa „Kilometrul 7” câştigă lunar circa 30.000 grivne.

 

Dan AOLEI


Articolul precedentUn sistem performant de încălzire — mai mulţi copii la grădiniţă
Articolul următorJTC înseamnă curaj, forţă, determinare şi muuuuuuuuultă adrenalină!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.