Sorocenii sunt invitați să se închine icoanei „Paramythia” adusă de la muntele Athos

0
1370

Mâine, 18 februarie 2023 la ora 16:00, la biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Soroca ajunge icoana Măicii Domnului Paramythía (Mângâietoarea). La fel mâine, se va desfășura Slujba de Vecernie și Acatistul Măicii Domnului în cinstea sosirii icoanei.

„Originalul se află la mănăstirea Vatopedu, de la muntele Athos, acolo unde călugării au și un atelier de pictură. O icoană deosebită, pe care eu am avut o mare binecuvântare să o văd, pe timpul pelerinajului pe care l-am sâvârșit în astă vară împreună cu un grup credincioși din Basarabia. O prietenă de-a noastră, doamna Rodica David de la București, împreună cu soțul dânsei Marian, au luat inițiativă împreună cu un grup de credincioși din București să comande o astfel de icoană pentru biserica noastră. Ei au plătit această icoană, s-au jertfit, au mers și au adus-o de acolo, din muntele Athos când a fost gata. Acum icoana se află la București, iar mâine va pleca grupul de credincioși, care este format din 13 persoane, o deligație frumoasă, împreună cu icoana împodobită vor ajunge spre seară la Soroca”, ne-a povestit Sorin Huluţă, paroh al bisericii „Sfinţii Martiri Brâncoveni”.

De acum înainte, o copie a icoanei Paramythía, va fi așezată în biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din municipiul Soroca. Sunt așteptați toți creștinii mâine seară la Vecernie, pentru a întâmpina această icoană. La fel, creștinii sunt așteptați și duminica, 19 februarie 2023, pentru a participa la Sfânta și Dumnezeiască Liturghie care va fi condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Metropolit Petru cu un sobor de preoți, diaconi și Corala Metropoliei Basarabiei.


Articolul precedentSoroca ar putea fi unul din cele 10 centre regionale – aceasta prevede strategia de reformă a administrației publice 2023-2030 / VIDEO
Articolul următorRepublica Moldova și Georgia: preoții care justifică războiul Rusiei împotriva Ucrainei prin mesaje trase la indigo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.