Sorocenii sunt aşteptaţi în „Paradis”

0
20

Astăzi, 11 aprilie 2016 a avut loc deschiderea parcului din regiunea Soroca Nouă , după ce în zonă au fost efectuate lucrări de amenajare.

„Schimbarea la faţă” a parcului „Paradis” a avut loc în cadrul unui proiect finanţat de către Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Proiectul a demarat la 26 august 2015. Valoarea lucrărilor a fost estimată la 200 mii lei, dintre care 160 mii lei au fost oferiţi de PNUD în calitate de grant, iar 20 procente din sumă (40 mii lei) reprezintă contribuţia Primăriei Soroca. Costul lucrărilor însă s-a dovedit a fi mai mare. În cifre vorbind, lucrările au costat 286,428 lei sau cu 86,428 lei mai mult decât suma iniţială, diferenţă pe care şi-a asumat-o Primăria Soroca.

În parcul „Paradis au fost instalate bănci, coşuri de gunoi, sistem de iluminare şi construită o alee care intersectează parcul”

La inaugurare au fost prezenţi Victor Său, primarul oraşului Soroca, Mihail Grabciuc, viceprimarul oraşului oraşului pe Construcţii, Angela Prisacari, administratoarea firmei care a realizat lucrările de amenajare, Alexei Patraşcu, şeful secției înverzire şi amenajarea a primăriei Soroca şi alţi reprezentanţi din cadrul primăriei precum şi locuitori ai urbei.
În cadrul ceremoniei de deschiderii primarul oraşului a ţinut un discurs, dumnealui s-a arătat mulţumit de rezultatul proiectului şi a îndemnat orăşenii să vină în parc pentru a se relaxa împreună cu familia şi copiii. Victor Său a menţionat de asemenea că păstrarea curăţeniei în locul amenajat este o responsabilitate a fiecărui locuitor.
110416-OdN-525paradis 2.jpg
Oamenii prezenţi în parc s-au declarat şi ei mulţumiţi de faptul că au acum un parc renovat unde să vină împreună cu copiii. „E binevenit proiectul, este bine că l-au amenajat cu scaune şi coşuri de gunoi. Am înţeles că va fi dotat şi cu WI-FI, atunci va fi şi mai bine”, ne-a spus Inga Tapalaga, locuitoare a oraşului Soroca.
„Parcul este mult mai frumos decât înainte, l-au amenajat bine, doar dacă oamenii nu ar strica scaunele şi nu vor face gunoi, atunci s-ar păstra parcul”, a opinat Petru, locuitor al oraşului.
La final, autorităţile locale au decernat diplome colaboratorilor activi pentru atitudine, implicare activă şi devotament în proiectul de renovare a parcului.

Alina Baran, stagiară, Facultatea de Litere, specialitatea Jurnalism, USARB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.