Sorocenii nu vor mai aștepta la ușile funcționarilor, ei sunt bineveniți la Centrul de Informare și Servicii pentru Cetățeni al primăriei municipiului / VIDEO

0
1397

La Soroca a avut loc inaugurarea Centrului de Informare și Servicii pentru Cetățeni a primăriei municipiului Soroca, alături de alte șase în primăriile Sângereii Noi, Cărpineni, Dondușeni, Călărași, Sângera și Copceac. La acest centru, care este de fapt ghișeul unic al primăriei, cetățenii vor beneficia de servicii administrative rapide și comode, solicitând diverse certificate, extrase sau adeverințe, fără a mai sta la coadă la ușile funcționarilor.

La Soroca centrul activează deja de două luni, fiind amplasat la etajul întâi al clădirii autorităților publice locale, pentru a fi mai la îndemâna cetățenilor.

Centrele de Informare și Servicii pentru Cetățeni au fost deschise cu suportul Agențiilor USAID Moldova și SlovakAid în cadrul Programului Comunitatea Mea. Astfel cei prezenți la inaugurarea simultană a celor șapte centre din Republica Moldova au fost salutați de Iurie Țurcanu, Viceprim-ministru pentru Digitalizare, Scott Hocklander, Șeful Misiunii USAID în Republica Moldova, Maroš Kramár, responsabil de domeniul cooperării pentru dezvoltare al Ambasadei Republicii Slovacia în Republica Moldova, Olga Tumuruc, directoarea Agenţiei de Guvernare Electronică și Daniel Șerban, directorul programului Comunitatea Mea.  

Amintim că anterior, la una dintre ședințele Consiliului municipal Soroca, aleșii locali au aprobat statele de personal ale acestui centru, în număr de patru persoane. Menționăm angajații de la aceste ghișee au participat la instruiri, iar cele șapte centre au fost dotate cu computere, imprimante și scanere, pentru a răspunde cât mai eficient și operativ la solicitările cetățenilor.

Centrul de Informare și Servicii pentru Cetățeni a primăriei municipiului Soroca se află în clădirea Consiliului Raional Soroca, la etajul I, și lucrează de luni până vineri, de la 8:00 până la 17:00 cu pauza de masă de la 12:00 până la 13:00.


Articolul precedentO nouă reformă teritorial-administrativă a Republicii Moldova: a fi sau a nu fi?/VIDEO
Articolul următorImportant! Putem merge în România fără testul PCR!
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.