Sorocenii întind o mână de ajutor refugiaților ucraineni

0
470

Refugiații ucraineni continuă să caute adăpost și ajutor din partea cetățenilor Republicii Moldova. Printre persoanele care oferă găzduire, haine și toate cele necesare refugiaților, sunt și soroceni, care propun locuințele lor absolut gratuit pentru o perioadă de timp.

Ucrainenii acum trec printr-o perioadă foarte grea care le pune viața în pericol. Locuitorii sunt nevoiți să-și părăsească casele, rudele, prietenii până și amintirile pentru a supraviețui. Astfel câțiva sorocenii au publicat anunțuri în grupurile “Ajutor ucraineni în Moldova/ SOS Украiнцi Молдова” și “SOROCA SUNT EU”, că le oferă ajutor refugiaților. 

Alexandra Cocitov, oferă un apartament gratuit pentru o familie de refugiați cu copii, pe perioada de două luni. Ana Țapu, le propune refugiaților o casă în satul Parcani. 

Adrian Sotnic, primește cu brațele deschise refugiații care au nevoie de ajutor. Turculeț Renata, oferă hăinuțe, dacă este nevoie adăpostește și familii cu copii mici. Oleg Ouș, vine cu suport de tot felul pentru frații ucraineni. Stela Scutari, poate trimite colete din Italia pentru refugiații aflați în Soroca.

Tatiana Cojocaru, la fel primește în casa ei o familie ucraineană care nu are unde să se adăpostească. Hanul verde din Soroca, informează că sunt gata să cazeze gratis 10 familii de refugiați.

La Hotel „Europa” sunt disponibile 20-30 de locuri pentru refugiați.

La Zăvoiul Nistrului la fel sunt dispuși să primească refugiații, în prezent pensiunea are libere 3 căsuțe cu cazare pentru o noapte.

Aceste persoane și multe altele continuă să-i ajute pe vecinii noștri ucraineni. Deschide inima și casa pentru a le ajuta refugiaților, ei au nevoie de noi, de sprijinul și înțelegerea noastră, ca oameni, ca societate, ca vecini și ca suflete.

Valeria Prisacari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.