Sorocenii au surclasat visocenii, cu scor de neprezentare, și rămân pe podium. EFA pierde în fața Pepeniului pe teren propriu

0
240

Campionatul Republicii Moldova la fotbal. Liga a 2-a. Seria Nord.

Una din certitudinile etapei ordinare, pentru microbiștii soroceni, a constat în faptul că, orice nu s-ar fi întâmplat, una din cele trei echipe va câștiga puncte.  Această prognoză nu avea alternativă, fiindcă la Soroca și-au dat întâlnire două formații care împart aceeași toloacă, pardon, același stadion, în postura de gazde or, de data aceasta FC Inter a fost „parte primitoare”, la propriu și la figurat. 

Așadar, puțină lume ca să nu zic mai mult, credea că elevii lui Vasile Zăbrian pot furniza o surpriză, fiindcă FC Inter acum este pe val, după o serie de meciuri pierdute, cum se mai întâmplă în fotbal. Până la urmă, totul a fost conform „protocolului” și echipa mai bună și-a adjudecat cele trei puncte, fără mare efort. Ba mai mult, scorul putea fi și mai mare, decât 3-0, fiindcă FC Visoca aproape că nu a contat în meci. Cu excepția jucătorului cu nr.3, pe nume Alexandru Râbacioc, revenit la FC Visoca de la Vulturii Cutezători, și portarului Eugen Chistol, ceilalți fotbaliști au făcut o simplă figurație și, la o adică, ar merita să fie „puși la colț” de conducerea echipei. Da, mai să nu uit!. În componența echipei din Visoca a fost un jucător care chiar a și marcat, în minitul 34, Vadim Caminschi, dar…în proria poartă. Acest gol a fost unicul în primele 45 de minute, deși putea fi 2-0, dacă Nicu Ursu, de la FC Inter, realiza un penalty… Repriza secundă a fost, ca și prima, la discreția sorocenilor, care au mai marcat de două ori, prin Grigore Cojocari, în minutul 64 și Vasile Pașa, în minutul 74. Au mai fost și alte câteva ocazii bune pentru gazde, dar mai important este că cele trei puncte obținute permit sorocenilor să nu piardă contactul cu plutonul fruntaș.

Cu părere de rău, echipa EFA a mai pierdut trei puncte prețioase, pe teren propriu, chiar dacă nu în fața oricui, dar în confruntarea cu puternica formație FC Pepeni. Marcând de două ori, câte o dată în fiecare repriză, prin același Ion Morari (minutele 21, din penalty, și 67), fotbaliștii din Pepeni au profitat de semieșecul râbnițenilor și a revenit pe primul loc în clasament.

Oarecum senzaționale pot fi considerate rezultatele meciurilor de la Sângerei și Natalievca, unde gazdele au luat câte un punct de la puternicile formații FC Edineț și Iscra, respectiv. Iată și rezultatele tehnice ale etapei: FC INTER-FC VISOCA: 3-0; EFA-FC PEPENI: 0-2; FC ȚARIGRAD-FC SÂNGEREI: 3-2 (la gazde, două goluri au fost marcate de soroceanul Roman Leșco); VULTURII CUTEZĂTORI-FC EDINEȚ: 0-0; LOCOMOTIVA-FC RÂȘCANI: 4-0; FC OLIMPIA-ISCRA: 2-2.

După această etapă s-a schimbat din nou liderul, iar sorocenii rămân pe podium, cu șanse bune de a continua lupta pentru promovare.

Clasamentul la zi 

Etapa viitoare se va desfășura sâmbătă, 12 noiembrie, cu începere de la ora 13:00. FC Inter joacă în deplsare, la Viscoa, cu EFA și va fi, cu siguranță, un meci al orgoliilor, cu sorocenii vioara întâi. Cealaltă echipă soroceană, FC Visoca, primește la Soroca replica fotbaliștilor de la CF Râșcani, într-un „derby al suferinței”. Liderul, FC Pepeni joacă la Țarigrad, unde se poate întâmpla orice, râbnițenii de la Iscra sunt liberi de joc, „feroviarii” de la Ocnița au meci acasă cu „grănicerii”, FC Olimpia găzduiește FC Edineț, iar la Sângerei va avea loc derbiul dintre Vulturii Cutezători și FC din localitate. (Dan AOLEI)

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentPeriuța de dinți: câte bacterii conține și cât de des trebuie să o schimbăm
Articolul următorS-a constituit o nouă formațiune politică: CUB – coaliția oamenilor liberi
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.