1.3 C
Soroca
miercuri, decembrie 7, 2022
Acasă SOCIAL Învățământ + Soroceanul Dorin Rață: „Dacă dorești să reușești în viață, uneori trebuie să-ți...

Soroceanul Dorin Rață: „Dacă dorești să reușești în viață, uneori trebuie să-ți schimbi zona de confort”

0
555
Dorin Rață este originar din orașul Soroca și student în anul III în cadrul Facultății Științe Umanistice și Pedagogice, specialitatea Limbă și literatură engleză și franceză, la Universitatea „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul.

 „Am ales să vin anume la Cahul, pentru că citisem și văzusem mai multe reportaje în care orașul Cahul era promovat într-o lumină extrem de pozitivă, și consider că dacă dorești să reușești în viață, uneori trebuie să-ți schimbi zona de confort. Sunt de acord că orașul Cahul ne oferă posibilități de angajare, de petrecere a timpului liber.

Din start vreau să punctez cel mai mare avanaj pe care mi-l oferă  Universitatea „B.P.Hașdeu”. Este vorba de faptul că aplicând la studii aici, putem concomitent să continuăm studiile și la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. În același timp am să punctez și alte avantaje pe care le au tinerii care decid să-și continue studiile la USC. Pentru cei care se află cu traiul în alte zone de reședință, universitatea le propune locuri de cazare în cămine, condițiile sun foarte bune. Sunt oferite burse, iar tinerii studenți obțin în același timo două burse, de unde rezultă că având mai multe resurse, avem și mai multe posibilități, studiile sunt de calitate, pentru că toate programele de studii sunt acreditate, iar în fața noastră vin cadre didactice pregătite cu o înaltă calificare.

Datorită studiilor un tânăr are posibilitatea să se angajeze pe piața muncii din țara noastră, să fie competenți, să demonstreze calitățile necesare și abilitățile pe care și le-a format pe parcursul studiilor, și fac un îndemn pentru ca studenții să aplice să studieze anume la USC, pentru că aici au posibilitatea de a obține o calificare înalt apreciată. Eu cunosc exemple care au fost angajați de pe băncile universității USC, și la moment sunt specialiști care se mândresc cu alegerea făcută.

Susțin faptul că USC lansează tineri cu o înaltă pregătire profesională pentru piața muncii din țara noastră. Aici fiind grupuri de studenți relativ mai mici, asimilăm mai bine materialul, suntem mult mai pregătiți, cadrele didactice folosesc diverse metode astfel încât să atragă studenții să vină la ore în număr cât mai mare.

Dacă să fac referire la foștii absolvenți ai acestei universități, cunosc persoane care sunt mândre de alegerea pe care au făcut-o, printre aceștia: cadre didactice, primari, și alți angajați din autoritățile publice locale, care încurajează și le recomandă tinerilor să facă o alegere corectă. În această ordine de idei, îndemn tinerii să aleagă cu sufletul și să își facă studiile la USC.”, spune Dorin.

Alege specialitatea care te reprezintă și fii student la tine #ACASĂ, alege #USC! 

Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre admitere și cum să aplici la studiile în cadrul universității, nu ezitați să accesați site-ul universității , sau puteți suna la numărul de telefon:  +(373-299) 2-24-81.

*Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale de comunicare a Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, ce se desfășoară cu suportul Proiectului „Eu4Moldova: Startup City Cahul” implementat de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Conținutul acestui material reprezintă opinia exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat poziția finanțatorilor. (P.)

SURSA: agora.md, Alina Corobceanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.