Soroceanca Ana-Maria Halupneac și-a lansat volumul de poezii acasă

0
227

După ce a lansat la Buzău prima sa carte de poezii, Ana-Maria Halupneac și-a adunat oamenii dragi acasă. Lansarea volumului “Perlele sufletului” la Soroca a avut loc în incinta unui restaurant, într-o atmosferă caldă și prietenoasă, condimentată cu cântec și poezie.

In program au fost versurile Anei Maria, eleva Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca, recitate de colegii de la aceeași instituție de învățământ. Ana-Maria a interpretat piese, textul cărora ii aparțin,  muzica fiind semnată de Constantin Nesterenco. La activitate au fost prezenți bibliotecari din diverse colturi ale Republicii, aceștia au primit donații de carte pentru biblioteci. Toți cei prezenți au primit in dar cate o carte.  În adresa autoarei au fost îndreptate cuvinte de felicitare și încurajări pentru a-și urma inspirația și chemarea sufletului de a scrie versuri. Felicitări au venit inclusiv din partea Direcției Învațământ Soroca, a pedagogilor și a tuturor invitaților.

,, Un mare mulțumesc pentru ascensiunea mea profesionala vreau să aduc tuturor pedagogilor care au muncit insistent în instruirea mea în domeniu: pedagogilor de la Liceul Teoretic ,,Petru Rareș”, în special doamnei Iavorschi Maria – profesoara de limba si literatura romana, Vera Dubneac – prima mea profesoara, Diana Vlas – diriginta în clasele gimnaziale. Sunt recunoscătoare pedagogilor Școlii de Muzică ,,Eugen Coca”: Serebrenaia Olga – profesoară de chitara, Gnatiuc Svetlana – profesoara de pian, Zeablițchii Larisa – directoare, profesoara de solfegiu, Rezuș Angela – profesoară de literatură muzicală. De asemenea în instruirea vocală mulțumesc conducătoarei ansamblului de la casa de creație ,,Speranța” doamnei Claudia Artimuc”. Astăzi făcându-mi studiile la Colegiul de Arte ,,Nicolae Botgros” sunt înconjurată de oameni deosebiți ce investesc mult suflet si munca în formarea mea ca personalitate. Mulțumesc doamnei Gritenco Tamara – profesoară de arta vorbirii, sub instruirea căreia am câștigat mai multe concursuri printre care ,,Premiul Mare” la Festivalul Național ,,Floarea Omeniei”- secția ,,Creație proprie”. Mulțumesc  profesoarelor: Vera Selevestr și Nina Babii pentru dezvoltarea aptitudinilor în crearea și realizarea scenariilor. Mulțumesc doamnei Diana Ciugurean-Zlatan- președinta Uniunii Scriitorilor de Limba Româna – pentru promovarea în țară și peste Prut”, a ținut să transmită Ana-Maria.

În poeziile sale autoarea abordează cel mai des subiecte precum: dragostea, poetul și poezia, durerea poporului, religia, mama, trecerea în neființă. Poezia reflectă uneori starea de spirit a tinerei, iar alteori versurile amintesc de o telegramă transmisă cititorilor, după cum remarcă chiar autoarea.

Amintim că, în luna iulie a acestui an, volumul a fost lansat la Buzău. Mai multe detalii despre acest eveniment, dar și despre autoare, citiți în acest interviu:

Foto: Ludmila Talmazan

Ana-Maria HALUPNEAC: „Știam sigur: cândva voi ţine și eu propria-mi carte în mâini”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.