Soroca nu se regăsește printre raioanele cele mai afectate de coronavirus

0
248

Într-o intervenția la un post de radio, șeful Secției Supraveghere epidemiologică a gripei și infecțiilor respiratorii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță, a vorbit  despre situația pandemică din Republica Moldova.

Gheorghiță a accentuat că numărul mare de infectări, înregistrate în ultimele două săptămâni, se explică prin faptul că „Republica Moldova  este o țară închisă, cu o migrație, atât internă cât și externă”. Pe de altă parte, acesta a anunțat care sunt cele mai afectate de coronavirus raioane. Or, printre acestea nu se regăsește și raionul Soroca… Cele mai multe cazuri au fost depistate, în mediu pe zi, în ultimele 14 zile, în municipiul Chișinău – 928 de cazuri, după care urmează Edineț  – 611 cazuri, regiunea transnistreană – 576, Briceni – 481, Anenii Noi – 465, Bălți – 446, Glodeni – 389, Telenești – 182, Ungheni – 139.   

  Ștefan Gheorghiță susține că, deși autoritățile au luat măsurile necesare în lupta cu coronavirusul, nu exclude că va fi necesară impunerea unor reguli și mai aspre pentru a opri răspândirea virusului COVID-19.  „Dacă situația se va prelungi cu câte 1600 de cazuri pe zi, atunci autoritățile vor fi nevoite și obligate să ia măsuri drastice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.