Soroca este una din cele trei zone de risc stabilite de autorități

1
620

Pandemia de coronavirus a condus la crearea a trei zone de risc în R. Moldova. Este vorba de trei orașe cu cele mai multe cazuri de COVID-19 din țară, două dintre care au intrat deja în carantină. Informația a fost comunicat de către directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

„Astăzi deja se conturează trei teritorii de risc în care avem toate variabilele epidemiologice să le numim teritorii de risc. Vorbim de municipiul Chișinău care înglobează 39% (232 de cazuri) din toate cazurile din țară, Ștefan-Vodă – 14% (83 cazuri) din cazuri și Soroca – circa 12% (70 cazuri) din cazurile înregistrate în R. Moldova”, a declarat Nicolae Furtună.

Totodată, în R. Moldova se conturează și două categorii de vârstă de risc. „Ele acoperă ceea ce a demonstrat până acum situația la nevel global. Este vorba de categoria de vârstă 50-60 de ani care înglobează circa 1/4 din cazuri și cei peste 60 de ani cu 29% din cazuri. Populația cu vârstă înaintată este populația cu risc expus”, a mai spus Furtună.

Din cele 591 de cazuri raportate până acum, 502 sunt cu transmitere locală. 35 de cazuri au fost înregistrate în regiunea transnistreană. Printre cele nouă persoane decedate sunt și doi medici, unul de la Chișinău și unul de la Soroca.

SURSA: deschide.md

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.