Situația la frontieră

0
104

  În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 589 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 627 traversări persoane, dintre care 925 treceri la frontiera moldo-română, 508 treceri la frontiera cu Ucraina și 194 treceri a frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost: PTF Leușeni – 770 traversări persoane; PTF Otaci –  206 traversări persoane; PTF Aeroportul Chișinău – 194 traversări persoane (rute charter); PTF Tudora – 168 traversări persoane; PTF Sculeni – 91 traversări persoane.

  Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: un conațional documentat pentru nerespectarea măsurilor de profilație, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice; o persoană a încălcat regimul zonei de frontieră; un conducător auto a încălcat regulile de folosire a vinietelor. În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 2 589 persoane și completate 1 627 fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 326 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.  Nicio persoană nu a prezentat simplome ale infecției de tip Covid-19.

  La intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Leușeni, au fost înregistrați cei 239 de cetățeni moldoveni care se întorceau din Franța. Până în PTF Albița (Ro) au fost transportați cu trei autocare, iar trecerea frontierei moldo-române a fost realizată pe jos. În timpul controlului de frontieră, fiecare conațional a completat fișa epidemiologică și a semnat declarațiile pe propria răspundere privind regimul de autoizolare pentru 14 zile, dar și cea de achitare a primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul 2020. Urmare a termometriei efectuate niciun conațional nu prezenta stare febrilă. La ieșirea din PTF Leușeni cetățenii au fost preluați de patru autocare pentru deplasare pe teritoriul țării.

  Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 115 apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

 NOTĂ: Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

SURSA: Secția relații publice, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.