Și floarea soarelui este pe minus

0
24

  Experții Oil World prognozează o recoltă mai mică de floarea-soarelui în anul curent de comercializare. Astfel, potrivit datelor Oil World se așteaptă o producție de 56,14 milioane de tone, cu 1,3 milioane tone mai puțin decât prognoza anterioară.

 Analiștii au precizat că se așteaptă la o producție de floarea soarelui mai mică, în special, în Rusia – 14,6 milioane tone, în Bulgaria – 1,91 milioane tone, iar în România se așteaptă o roadă mai mică, de circa trei milioane de tone. Cauza principală fiind condițiile meteo nefavorabile, atât în primăvară, cât și pe parcursul verii. Tot din cauza condițiilor climatice nefavorabile, în Franța recolta de plante oleaginoase este estimată la 1,72 milioane de tone, ceea ce reprezintă o prognoză mai mică decât cea a ministerulu francez al Agriculturii – 1,78 milioane de tone… Și în Argentina ar putea scădea suprafața semănată cu plante oleaginoase, din cauza că multe suprafețe n-au fost semănate la timp, pentru că solul era prea uscat. Astfel, recolta nu va depăși 3,5 milioane de tone.

 

 

Articolul precedentCând și unde va fi deconectat curentul electric săptămâna viitoare
Articolul următorREȚETA DE ACASĂ: Brânzoaice ca la Kiev
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.