Şi-au unit forţele împotriva şoferilor chercheliţi

0
18

Alcoolul este cauza în 33% de accidente rutiere grave, arată datele statistice ale Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP), care împreună cu Automobil Club din Moldova şi-au propus să combată acest fenomen. O campanile amplă împotriva alcoolului în timpul şofatului este desfăşurată în circa 10 localităţi din ţară, inclusiv din raionul Soroca.

Recent, la Soroca a fost lansat proiectul “Comunitate trează şi sigură”. Acest proiect include şi Campania Naţională “Sat treaz şi sigur”, scopul fiind sensibilizarea şoferilor privind efectele negative ale consumului de alcool în timpul şofatului. Campania urmăreşte creşterea gradului de conştientizare a riscurilor ce ţin de şofat în stare de ebrietate, promovarea unui comportament sigur în trafic, reducerea numărului de accidente şi decese cauzate de şofatul de către şoferi băuţi.

Aceasta va fi desfăşurată, conform proiectului, în câteva zone din ţară: zona Nord (Soroca, Căinarii Vechi şi Rubleniţa), zona Centru (Hânceşti, Cărpineni, Minjir), zona Sud (Cahul, Colibaş, Slobozia) şi UTA Găgăuzia.

Grupurile-ţintă, cărora li se adresează campania, sunt: conducătorii auto începători, cu vârsta cuprinsă între 18-24 ani; şoferii cu experienţă din localităţile rurale (35-61 ani); autorităţile locale şi părţile interesate din domeniul siguranţei rutiere.

În raionul Soroca a fost creat un grup de lucru, din care fac parte reprezentanţi ai Primăriei Soroca, poliţiei de patrulare, Centrului de Resurse pentru Tineret “Dacia” şi mass-media locală. La începutul săptămânii, aceştia au desfăşurat o primă şedinţă de lucru, în care au pus la cale un plan de acţiuni local, prin care mesajul principal al campaniei va ajunge la grupul-ţintă din cele trei localităţi.

Ziarul Observatorul de Nord este partener local al campaniei împotriva consumului de alcool în timpul şofatului, astfel dumneavoastră veţi fi informaţi despre mersul campaniei în fiecare ediţie a ziarului.

De la începutul anului curent, în raionul Soroca şase persoane au decedat în accidente rutiere cauzate de consumul de alcool, ne-a comunicat Gavril Ghilas, şeful Plutonului de Patrulare Nord, Soroca-Floreşti.

Articolul precedent15 localităţi din raion fără curent electric
Articolul următor127 ani de la moartea lui Eminescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.