Serghei Manchevici, despre bolile urinare și funcția principală a rinichilor / VIDEO

0
1426

Rolul principal al rinichilor este de a filtra sângele de toate toxinele care se acumulează în organism. Rinichii mai formează hormonul care ține sub control tensiunea arterială la om. Ajută la creșterea eritrocitelor și la întărirea oaselor. 

Durerile de rinichi apar în spate, în regiunea lombară și duc spre vezica urinară. Deseori aceste dureri sunt confundate și cu cele neurologice. Cauzele care provoacă dureri sunt foarte multe – infecțiile în tractul urinar (pelonifrita, cistita, anexitele), sângerările la nivelul rinichilor (sângele care a avut acces în altă regiune când ajunge la filtrare blochează și afectează rinichii), mai sunt și malformațiile (bolile ereditare care se transmit de la părinți spre făt). Persoanele care se află în grupurile de risc sunt cele care consumă droguri, alcool și cei cu diabet zaharat.

În cazul apariției unei dureri simple de rinichi, sau a stărilor de greață, vomă, urinări frecvente și senzație de usturime adresați-vă medicului pentru a primi tratamentul necesar și a evita apariția unei boli mai grave.
Valeria Prisacari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.