Seminar artistic-muzicologic. „De ce și cum se compune muzica?” / VIDEO

0
163

Astăzi, în sala mică a Palatului de Cultură din Soroca, a avut loc un seminar artistic-muzicologic. Acest seminar a avut tema de discuție cu genericul „De ce și cum se compune muzica?”. Invitații speciali al acestui seminar au fost Gheorghe Mustea, compozitor, dirijor, profesor universitar, academician, Artist al Poporului; și Ion Gagim, muzicolog, profesor universitar, academician, Maestru în Arte. 

Scopul seminarului a fost descoperirea și promovarea persoanelor creative, a talentelor autohtone, promovarea și stimularea a celor mai valoroase creații. Au participat conducători, maeștrii de concert al colectivelor artistice din cadrul Secției Culturii și Turism, elevii și profesorii cadrelor muzicale de la Colegiul de Arte „N. Botgros”, catedra de Științe ale Educației Muzicale de la Colegiul „M. Eminescu” din municipiul Soroca, Band-Orchestra Consiliului Raional Soroca, Laureații Festivalului – Concurs al Creațiilor Proprii, ediția 2022.

Specialiștii din domeniul culturii și-au prezentat lucrările care au fost premiate în cadrul Concursul al Creațiilor Proprii, care a fost organizat anul trecut la Soroca. Toți artiștii au avut parte de aplauze și cuvinte de laudă din partea publicului. Acest seminar, a luminat scena Palatului de Cultură, aducând în prim-plan excelența și pasiunea pentru arta muzicală.


Articolul precedentPărintele Pavel Borșevschi, notă discordantă cu adunarea protopopilor din Eparhia de Chișinău: Reacția publicată pe Facebook, după ce Episcopul Ioan Moșneguțu a anunțat că Mitropolia subordonată Moscovei nu va adera la Patriarhia Română
Articolul următorPolițiștii din Soroca i-au instruit pe cei mici cum să traverseze în siguranță strada

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.