Ședința extraordinară a CR Soroca: Drumul accesibil spre Vasilcău are perspective bune, iar decizia de numire a șefei la învățământ a fost abrogată / VIDEO

0
934

 La ședința extraordinară de astăzi a Consiliului raional Soroca, cu participarea a 31 de consilieri, au fost adoptate câteva decizii importante pe chestiuni care, anterior,  au fost în „gura lumii”.

Astfel, a fost votat acordul de parteneriat în redacție nouă proiectul „Drumuri bune și accesibile în Comarna, Iași și Vasilcău, Soroca” care prevede că Uniunea Europeană alocă suplimentar 600 000 euro, din capitolul cheltuieli neprevăzute vor fi alocați 31 288 euro, iar Consiliul Raional Soroca vine cu o cofinanțare suplimentară de aproape 67.000 de euro.

La fel, în cadrul ședinței de astăzi, a fost abrogată decizia de numire în funcția de șefă a Direcției raionale de Învățământ a Nataliei Bucicovscaia, din data de 12 ianuarie 2023.

Vă reamintim că, Cancelaria de Stat califică drept ilegală dispoziția prin care a fost anunțat acest concurs, dar, în ciuda reclamațiilor, consilierii raionali au aprobat la ședința de atunci, cu 16 voturi pro, candidatura Nataliei Bucicovscaia în această funcție.

Astăzi, pentru abrogarea deciziei de numire în funcția de șefă a Direcției raionale de Învățământ a Nataliei Bucicovscaia a fost votată de 16 consilieri, și anume Mihai MÂȚU, Victor CIUVAGA, Victor SĂU, Gheorghe LEȘCO, Iurie TODIREAN, Serghei UNGUREANU, Ghenadie MUNTEAN, Sergiu DRAGAN, Victor GUȚU, Rodica TODIREAN, Mihai CRISTIAN, Ion COȚAGA, Lilia FLOREA, Mihai CEBOTARI, Valentina JAMBA, Maxim MELNIC.

Vă propunem un material VIDEO de la ședința de astăzi, realizat de reportera Ludmila Mărginean.

Drumul accesibil spre Vasilcău are perspective bune, iar decizia de numire a șefei la învățământ a fost abrogată


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentSondaj: Observatorul de Nord este liderul presei din raionul Soroca: cel mai urmărit, cel mai cunoscut, cel mai de încredere
Articolul următorDrama unei mame care și-a pierdut fiul: A fost omorât de cinci tineri
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.