Securitatea copiilor în atenția comunității la Vasilcău

0
238

Comunitatea satului Vasilcău continuă să crească nivelul de securitate a copiilor în localitate. Amintim că în acest scop, la grădinița din sat sunt pe final lucrările de construcție a unui gard nou. Iar în paralel, părinții sunt instruiți despre pericolele care îi vizează pe cei mici în locuințe, în curțile caselor și în comunitate, dar și cum pot fi prevenite acestea.

Recent, Grupul de Inițiativă „Prietenia” din Vasilcău, în parteneriat cu Centrul de sănătate din localitate sau întrunit într-o ședința de lucru și au stabilit câțiva pași prin care vor aduce la cunoștință localnicilor informații la subiect și sfaturi utile.

Activitatea are loc în cadrul proiectului „Securitatea copiilor în atenția comunității”.

„În această perioadă, când copii stau acasă din cauza pandemiei, ei sunt înconjurați de multe pericole. Pentru a informa părinții, buneii să fie mai precauți membrii grupului au decis să le facă vizite la domiciliu. Din partea Centrului de sănătate pentru 100 familii li se vor distribui ghiduri cu sfaturi utile: „Ai grijă de mine, eu vreau să trăiesc”, „Ghidul familiei sănătoase”, „Ghidul parinților responsabili”, ne-a comunicat Nina Cioca, lidera Grupului de Inițiativă.

Potrivit doamnei Cioca, sfaturi, îndrumări părinții vor primi și despre acordarea primului ajutor medical în diferite situații, de exemplu: cum să protejăm copiii de accidente rutiere, înec (fântâni, vecee, iazuri, râu), intoxicații, arsuri ș.a. pe care le-a recomandat medicul de familie din comună, Stariș Ion.

Organizatorii îndeamnă toți părinții să țină cont de aceste povețe, astfel încât copiii să aibă o copilărie fără pericole.

***

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articolul precedentIubitorii de petreceri „în noapte” trebuie să mai aștepte până la 1 iulie
Articolul următorAu fost publicate secvențele video de la reținerea polițistului din Soroca
(Zabulica) Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM, (2008). Licențiată în Jurnalism. Deținătoare a premiului ”Mărul de Aur” oferit de Clubul de Presă din Chișinău în 2018. Absolventă a cursului "Managementul instituțiilor media" la Stockholm School of Economics in Riga, Letonia (2018). Reporteră la Publicația Periodică ”Observatorul de Nord” din 2009 și Redactoră-coordonatoare din 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.