Se caută echipa care să oprească „vulturii” din zborul lor spre titlu și promovare

0
119

Campionatul Republicii Moldova la fotbal. Liga a 2-a, Nord

    Sincer vorbind, am așteptat cu nerăbdare meciurile etapei a 18-a, îndeosebi meciul de la Pepeni, unde gazdele au primit replica liderului. Or, dintotdeauna meciurile dintre echipele din același raion s-au caracterizat printr-o luptă fără compromis. Nu a fost cazul și de data aceasta, chiar dacă gazdele au marcat și unicul gol al meciului numai că … în propria poartă (Sergiu Beleniuc, minutul 22). La rândul său, vice-liderul, EFA, și-a adjudecat cele trei puncte, cu un sec 3-0, dat fiind faptul că concitadina FC Visoca „a terminat benzina” încă în toamna anului trecut.

Astfel, cu patru etape înainte de a „cade cortina”, se pare că este cunoscut numele echipei care nu doar va câștiga medaliile de aur, dar și va promova în Liga 1-a – Vulturii Cutezători au toate șansele să-și îndeplinească obiectivul. Ba mai mult, este foarte posibil ca formația din Sângerei să termine competiția fără să sufere vreo înfrângere. Fără îndoială, visocenii mai pot visa frumos, dar calendarul este unul foarte favorabil liderului și ceva mai complicat pentru EFA. Bunăoară, în ultimele etape Vulturii Cutezători joacă cu CF Râșcani (în deplasare), FC Țarigrad (acasă), FC Visoca (d, meci deja câștigat „din oficiu”) și FC Grănicerul (a). Cine din aceste formații ar putea să taie din elanul „vulturilor”? Poate doar „grănicerii”, dar nu există motivația. La rândul lor, fotbaliștii de la EFA joacă cu FC Grănicerul (d), CF Barsa (a), FC Inter (d) și FC Olimpia (a) – un calendar mai greu decât a liderului, fără îndoială, ceea ce înseamnă că gândurile conducătorilor echipei trebuie să fie îndreptate spre anul viitor. Dacă, bineînțeles, nu se întâmplă ceva extraordinar, lucru pe care eu mi-l doresc foarte mult.

Cealaltă echipă din raionul Soroca, FC Inter, a pierdut în confruntarea cu CF Barsa pe teren propriu, dar…nu la Soroca, dar la Izvoare. Pentru soroceni a marcat Sergiu Popușoi (51), iar la oaspeți și-au înscis numele pe lista marcatorilor Vadim Caț (45), Alexandru Miron (57) și Pavel Proca (75). După acest rezultat sorocenii au puține șanse să părăsească subsolul clasamentului… Iată rezultatele tehnice ale etapei: FC PEPENI-VULTURII CUTEZĂTORI: 0-1; FC OLIMPIA-FC GRĂNICERUL: 2-0; LOCOMOTIVA-CF RÂȘCANI: 4-0; FC EDINEȚ-FC ȚARIGRAD: 1-0; EFA-FC VISOCA (victorie tehnică); FC INTER-CF BARSA: 1-3.

Clasamentul la zi se prezintă astfel:

Etapa ordinară se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 17:00. Pe stadionul municipal din Soroca, FC Inter primește replica fotbaliștilor de la FC Pepeni. La Glodeni, EFA va fi examinată de „grănicerii” don localitate. În celelalte meciuri se întâlnesc CF Râșcani-Vulturii Cutezători, FC Țarigrad-Locomotiva, CF Barsa-GC Olimpia. (Dan AOLEI)


Articolul precedentAflă secretele în protejarea viței de vie și a pomilor împotriva frigului. Un truc ingenios și eficient
Articolul următorSe așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Soroca, Racovăț, Volovița și alte localități
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.