Scor de tenis la Soroca și FC Inter câștigă medaliile de argint

0
425

Campionatul Republicii Moldova la fotbal. Liga a 2-a. Seria Nord.

Ultima etapă nu a furnizat nici o surpriză, fiecare din competitoare trebuind să se consoleze cu locul care îl ocupă în clasamentul final, punctele acumulate fiind răsplata pentru tot ce s-a petrecut în această ediție de campionat. Acest lucru se referă și la cele trei formații care au reprezentat raionul Soroca – FC Inter, EFA și FC Visoca.

De altfel, FC Inter și FC Visoca s-au întâlnit în meci direct, în rolul de gazdă fiind echipa din nordul raionului. Meciul, trebuie să recunosc, nu a fost unul oarecare, dar a însemnat o zvâcnire de orgolii din partea celor 22 de „combatanți” și o demonstrație de forță a atacanților ca să nu zic că porțile ambelor echipe au fost deschise vraiște. Până la urmă, după cele 90 de minute de joc, s-a consemnat un scor de tenis sau de hochei, în dependență de preferințele celor câteva zeci de microbiști veniți la acest ultim meci al campionatului. Oaspeții nominali, cei de la FC Inter, au început partida in-fanfare, marcând patru goluri în prima repriză, primind în proria poartă doar unul. Or, scorul a fost deschis foarte repede, în minutul 8, când a marcat, în urma unei gafe de portar, Sergiu Ivanov, pentru ca peste 11 minute, la o altă greșeală a aceluiaș portar, Roman Roman, Vlad Savițchi să dubleze avantajul sorocenilor. Și după acest succes cei de la FC Inter au continuat să atace și în minutul 32 Vasile Botnaru marchează pentru 3-0. Acest gol nu a fost ultimul în primele 45 de minute, fiindcă după ce visoceanul Alexandru Guriev a redus din handicap, făcând 3-1 în minutul 43, peste doar două minute căpitanul sorocenilor, Mihai Ursu, restabilește diferența de trei goluri (minutul 45)… Repriza a doua a fost un galop de sănătate pentru ambele echipe, dar scipca întâi a fost formația FC Visoca, care a fost aproape de o surpriză, aducând scorul la limită. Ion Patic (minutul 53) și Vasile Boldescu de două ori (70 și 76) au dat un răspuns destoinic după ce oaspeții marcase prin același Vlad Savițchi (58) și făcând scorul neverosimil, 4-5, după ce sorocenii condusese la o diferență de trei goluri. Se părea că ploaia care începuse va aduce și golul egalării, dar la ultima gafă din acest meci a portarului gazdelor, Sergiu Ivanov a adus liniștea în rândul sorocenilor (90+1). Așa s-a scris istoria meciului care părea un simplu galor de sănătate pentru cei de la FC Inter și o posibilitate pentru visoceni de a demonstra că echipa joacă cel mai bine cu formațiile din partea superioară a clasamentului.

Cu părere de rău, cealaltă echipă soroceană, EFA, a fost învinsă la Pepeni, cu scorul de 2-1, de una din revelațiile campionatului. Golul visocenilor a fost marcat de Vasile Pașa (73). Cu toate acestea această echipă trebuie aplaudată pentru efortul depus și pentru faptul că a demonstrat, din nou, că cine iubește cu adevărat fotbalul acesta va fi răsplătit, mai degrabă sau mai târziu. Chiar dacă locul 10 nu este o performanță de invidiat, această echipă poate privi cu încredere în viitor.

Și în celelalte partide fiecare a primit ceea ce a meritat, iar rezultatele tehnice ale ultimei etape sunt următoarele: FC VISOCA-FC INTER: 4-6; FC PEPENI-EFA: 1-0; FC SÂNGEREI-FC ȚARIGRAD: 1-0; ISCRA-FC OLIMPIA: 5-1; FC EDINEȚ-VULTURII CUTEZĂTORI: 1-0 (pentru oaspeți nu a jucat soroceanul Igor Lohov); CF RÂȘCANI-LOCOMOTIVA: 1-5 (unul din golurile oaspeților a fost marcat de soroceanul Valentin Bacalâm).

Iată cum se prezintă clasamentul final:

 

Așadar, s-a tras cortina peste încă o ediție de campionat, în cel de-al treilea eșalon al fotbalului moldovenesc. Acum urmează ca specialiștii și simplii amatori ai sportului-rege să se dea cu părerile și să pună note fiecărei echipe particpante, dar până una-alta, referitor la rezultatele obținute de echipele sorocene, personal sunt de părerea că se putea și mai bine. În ciuda faptului că FC Inter a ocupat locul secund și a intrat în posesia medaliilor de argint, sorocenii nu și-au îndeplinit visul, vociferat la începutul competiției de antrenorul Marin Russu – promovarea în Liga 1-a. Dacă e să privim la diferența de puncte dintre primele două clasate ne dăm bine seama că mai este mult până departe și că Soroca rămâne o periferie fotbalistică, fără ca să se întrezărească luminița din capătul tunelului. Fără stadioane și fără promovarea fotbaliștilor localnici nici la anul și nici în viitorul apropiat, raionul Soroca nu poate și nu merită să acceadă în elita fotbalului moldovenesc… Despre cele două echipe din Visoca pot spune mai multe lucruri de bine. În pofida faptului că în ambele formații nu există fotbaliști din sat (sau, aproape că nu există) acest sport a devenit foarte popular în acestă localitate și acei care susțin aceste echipe merită doar laude. Până la urmă, EFA este o echipă prea tânără pentru a emite pretenții mari, deși ambițiile sănătoase își au rostul. Sunt convins că, dacă fotbaliștii vor avea susținerea patronului în continuare, ocuparea unui loc în primele cinci, nu este de domeniul fantasticului. La rându-i, FC Visoca s-a transformat într-o adevărată groază pentru echipele din vârful clasamentului, iar victoriile obținute la Bălți și Ocnița, la fel ca și egalul de la Râbnița demonstrează că antrenorul Vasile Zăbrian, susținut de Grigore și Andrei Pleșca (FOTO) sunt pe drumul cel drept și că locul ocupat în acest campionat nici pe departe nu este în concordanță cu potențialul echipei.

Acesta a fost campionatul, acesta sunt rezultatele. Urmează o mică vacanță, după care fotbalul va reveni în actualitate. Vreau să cred – cu echipele sorocene printre protagoniști.

Dan AOLEI

 

Articolul precedentSoroca primește un grant pentru dezvoltarea urbană
Articolul următorLimuzine pentru oficialii europeni veniți la Summitul din 1 iunie. Un producător german pune la dispoziție 16 mașini
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.