„Satule, frumos meleag, azi îți voi cânta cu drag” (VIDEO)

0
141

Acesta este sloganul sărbătorii, organizate, ieri, la Rublenița. Programul evenimentului desfășurat în casa de Cultură a inclus cântece, glume, dansuri și date istorice ale localității.

Prezentăm publicului tot ce am acumulat pe parcursul uni an. Vrem să proslăvim satul, să apreciem oamenii din sat, agricultorii, meșterii populari. Toți sătenii, care au ajuns persoane de succes”, a menționat Viorica Ohoțchi, conducător artistic al Căminului Cultural din Rublenița.  Împreună cu colega sa, Lidia Drăgan, conducător artistic al ansamblul “Țărăncuța” din localitate, doamna Ohoțchi a pus la cale această manifestație culturală.

În fața publicului adunat au evoluat copiii de la grădinița „Alunelul”, elevii gimnaziului din localitate și ansamblul „Țarancuța”.

În calitate de oaspeți, au evoluat în scenă cu cântece și glume, formația folclorică „Floarea de noroc”, din Volovița, conducător artistic Valentina Gâlcă.

Din păcate puțini spectatori s-au adunat, deși asemenea evenimente nu se întâmplă foarte des în localitate, fapt remarcat și de artiștii locali. În opinia lui Victor Șusu, membru al colectivului artistic “Țărăncuța”. “Este bine de a desfășura așa evenimente în sate, pentru a nu da uitării folclorul și tradițiile noastre. Regretabil că sunt puțini spectatori”, spune săteanul. “Am venit pentru copii, dar și mie îmi place. E binevenit pentru toți, inclusiv pentru tineret, deoarece nu prea au unde se duce”, susține spectatoarea Viorica Sandu.

De s-ar mai aduna lumea, să mai comunice, dar posibil nu prea cunosc despre concert, menționează”, Valentinan Dubinscaia, present și ea la concert.

Astfel de activitate este desfășurată în fiecare an la Rublenița și în satele vecine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.