Sângerei – ORAȘ LIBER DE COVID!

0
6043

  Primarul de Sângerei Arcadie Covaliov, cel care a fost criticat dur de conducerea de la Chișinău, ba chiar a și fost amendat, chipurile, pentru încălcarea dispozițiilor Comisiei pentru Stare excepțională, a luat o decizie care poate salva de coronavirus orașul pe care îl conduce.

„De curând a fost marcată ziua internațională a sănătății și am încercat să evit vorba multă și pretins cumpătată. Am decis, la ședința Comisiei pentru situații excepționale, să achitam din fondul de rezervă al primăriei orașului testarea cadrelor medicale care au intrat în contact cu o persoană infectată, pentru a opri lanțul epidemiologic și a susține medicii care sunt în prima linie”, a declarat Arcadie Covaliov.

  Cu suma de 12500 de lei din fondul de rezervă al primăriei Sângerei au fost testate la o clinică privată 15 cadre medicale, dar și o femeie însărcinată, care au contactat cu ultima persoană infectată cu Covid-19.

„Am acționat responsabil, deși sunt acuzat la tot pasul. Vă anunț cu bucurie că toate testele sunt negative. În consecință, situația la noi în oraș e acceptabilă. Sperăm că vor ajunge la noi acele teste gratuite ca să ne facem treaba mai departe. Sper că la lanțul epidemiologic de la a patra persoană va fi închis”, a afirmat primarul de Sângerei. El le-a mulțumit concitadinilor că sunteți responsabili și i-a felicitat pentru această izbândă: Sângerei, oraș liber de Covid!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.