Salariile deputaților: PLUS CU SEMNUL MINUS

0
75
dacă în 2019 salariul de funcție a deputatului era de 13.940 de lei, atunci în 2020 este deja 18.122 de lei.

După ce mai mulți deputați PAS au anunțat că salariile parlamentarilor s-au majorat cu peste patru mii de lei pentru luna precedentă, astăzi fracțiunea PSRM a venit cu inițiativa legislativă ca salariile deputaților să fie micșorate.

    Un proiect de lege în acest sens va fi înregistrat în Parlament, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info. Se va propune modificarea Legii Bugetului de Stat, de unde să fie excluși deputații din Parlament de la articolul unde se prevede majorarea salariilor din 1 ianuarie 2020. „În acel moment când Guvernul când a auzit doleanțele Parlamentului, Executivul a venit cu un proiect privind legea bugetului și a venit cu un nou concept care prevede mai multe majorări. Iar de la 1 ianuarie aceste majorări au intrat în vigoare.

Guvernul în proiectul lor a introdus, pe lângă toate instituțiile publice, și Parlamentul Republicii Moldova. Fracțiunea PSRM vine cu inițiativa ca acest proiect să fie modificat și deputații din Parlament să fie incluși”, a menționat Vlad Batrîncea. Salariile parlamentarilor s-au majorat cu peste patru mii de lei în luna ianuarie curent. Dacă, în 2019 salariul de funcție a deputatului era de 13 940 lei, în 2020 este deja 18 122, a anunțat ieri, 5 februarie, Sergiu Litvinenco, printr-o postare pe Facebook. Amendamentul la legea bugetului de stat, care a permis majorarea salariilor deputaților, a fost introdus în luna decembrie a anului trecut de democratul, Vladimir Cebotari.

SURSA: unimedia.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.