Salarii majorate cu 700-900 de lei pentru unii bugetari

0
11047

Asistenții sociali comunitari și asistenții parentali profesioniști cu studii profesional tehnice vor beneficia din luna septembrie de salarii majorate – de la 700 la 900 de lei, după ce astăzi, 22 septembrie, deputații au aprobat un proiect de lege privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, prin majorarea clasele de salarizare, scrie realitatea.md

   Totodată, vor fi majorate clasele de salarizare și pentru alte categorii de salariați precum: consilierul pentru soluţionarea contestaţiilor, unele categorii de personal de specialitate din domeniul expertizei judiciare, formării judiciare, asistenţei juridice garantate de stat, cadrul didactic de sprijin. Potrivit estimărilor, anual din bugetul public național va fi alocat suplimentar 35,9 milioane de lei.

Modificările intervin ca urmare a carențelor cu privire la sistemul de salarizare din sectorul bugetar ce țin de salariile mici ale unor categorii de angajați, poziționarea necorespunzătoare în ierarhia posturilor, nivelul diferențiat de salarizare a unor titluri de funcții care îndeplinesc același tip de sarcini ș.a.

Concomitent, în contextul acordării Republicii Moldova a statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană, va fi stabilit un spor suplimentar la salariu pentru realizarea sarcinilor prioritare. Sporul, în mărime de până la 75% din salariul de bază, vine să stimuleze financiar personalul nemijlocit implicat în realizarea sarcinilor de aderare a Moldovei la UE.

„Prin aceste modificări corectăm acea greșeală care s-a făcut în anul 2018 în grila de salarizare. Era o nedreptate pe care o simțeau foarte mulți. Mă bucur că am reușit să o corectăm”, a spus președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun.

Salariile majorate vor fi calculate pentru luna septembrie și achitate începând cu luna octombrie a anului curent.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentMetamorfoze: Igor Dodon critică în 2022 ceea ce saluta în 2017
Articolul următorLa Soroca s-a discutat despre crearea unui parc eco-industrial transfrontalier „Pridnestryansky”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.