Să nu permitem ca fântânile să se transforme într-un focar de transmitere a diferitor maladii

0
44

Informare pentru schimbare: SESIZEAZĂ O PROBLEMĂ

Recent am vizionat cu interes emisiunea ”Observatorul”, în cadrul căreia s-a pus în discuție o temă foarte actuală — aprovizionarea cetățenilor cu apă potabilă și, în special, starea fântânilor din raionul Soroca. La o adică, știam și eu că nivelul calității apei pe care o folosim lasă mult de dorit, dar… nici chiar așa.

Am fost surprinsă îndeosebi de faptul că apa din majoritatea fântânilor din raion aproape că nu este potabilă și, în acest context, mi-am amintit de un caz care s-a întâmplat cu mine vara trecută. Or, aflându-mă într-un sat din raionul Soroca, am decis să-mi potolesc setea, dar când m-am apropiat de una din fântâni, o doamnă mi-a zis să nu beau cumva apă din această fântână, fiindcă „noi nici animalele nu adăpăm de aici”. Pot zice că am avut noroc de acea femeie, în caz contrar cine știe ce se putea întâmpla cu mine — aproape la sigur „luam vreo zarază”. În acest context, cred că a venit timpul să luăm cele mai urgente măsuri pentru a evita un nou dezastru, și anume — propun ca la fântânile cu apă care nu este potabilă să fie scoase lanțurile și gălețile… (Valentina SAGAIDAC, mun. Soroca)

 

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).


Articolul precedentPeste 100.000 de persoane vor beneficia de pe urma susținerii financiare a UE
Articolul următorIată ce puteți citi în ziarul „Observatorul de Nord” de astăzi / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.