S-au schimbat timpurile: se nasc mai mulți băieți decât fete!

0
207
Salonul pentru nou-născuți

   Conform datelor Biroului Național de Statistică, în Republica Moldova anul trecut s-au născut puțin peste 32 de mii de copii sau cu nouă mii mai puțini decât în 2014 când au fost înregistrate aproape 41 de mii de nașteri.

Astfel, rata natalității a scăzut de la 12,9 copii născuți la o mie de locuitori în 2018, la 12,0 anul trecut. Totodată, 51 la sută dintre copiii născuți sunt băieți, iar 49 la sută – fete. Pe de altă parfte, numărul deceselor este în continuare destul de mare, dar comparativ cu situația de acum cinci ani se atestă o ușoară scădere. În 2019 au murit 36 500 de oameni, cu aproape trei mii mai puțini decât în 2014.

Statisticile mai arată că și numărul cuplurilor care formează familii este în declin, iar rata divorțurilor constituie aproape 50 la sută din totalul căsătoriilor. Datele mai arată că anul trecut numărul cetățenilor cu domiciliul în Rep. Moldova era de peste 2 milioane 686 de mii, în scădere cu aproximativ 44 de mii față de 2018 și cu peste 183 de mii față de anul 2014.

Articolul precedentAsociația Obștească ,,Angelus Soroca”  mulțumește, dar…are și o rugăminte 
Articolul următorApa trece digul rămâne? Ce se întâmplă acum pe râul Nistru
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.