Rușii sunt gata să înceapă testarea în masa, împotriva COVID-19,  a circa 40.000 de persoane. Președintele Dodon, însă, nu se va regăsi printre „norocoși”

0
78

  Testarea în masă a vaccinului Sputnik V dezvoltat de Rusia împotriva COVID-19 va începe săptămâna viitoare, va implica peste 40.000 de persoane şi va fi supervizată de un organism de cercetare din străinătate, au anunţat joi susţinătorii proiectului, transmite Reuters, citat de Agerpres.

 Vaccinul a fost declarat sigur şi eficace de către autorităţi şi oameni de ştiinţă din Rusia după două luni de teste la scară redusă pe oameni, teste ale căror rezultate nu au fost publicate până acum. L rândul lor, experţi occidentali s-au arătat însă mai sceptici, avertizând împotriva folosirii sale înainte de parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de testare şi reglementare aprobate la nivel internațional.

Apropo, președintele moldovean, Igor Dodon, a anunțat că „…sunt gata să fiu primul cetățean din R. Moldova căruia i se va administra vaccina anti-COVID din Rusia”. Cu părere de rău, însă, acesta nu se va regăsi printre cei 40.000 de norocoși or,  la moment vaccinul se testează doar în Federația Rusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.