Rușii sunt gata să înceapă testarea în masa, împotriva COVID-19,  a circa 40.000 de persoane. Președintele Dodon, însă, nu se va regăsi printre „norocoși”

0
78

  Testarea în masă a vaccinului Sputnik V dezvoltat de Rusia împotriva COVID-19 va începe săptămâna viitoare, va implica peste 40.000 de persoane şi va fi supervizată de un organism de cercetare din străinătate, au anunţat joi susţinătorii proiectului, transmite Reuters, citat de Agerpres.

 Vaccinul a fost declarat sigur şi eficace de către autorităţi şi oameni de ştiinţă din Rusia după două luni de teste la scară redusă pe oameni, teste ale căror rezultate nu au fost publicate până acum. L rândul lor, experţi occidentali s-au arătat însă mai sceptici, avertizând împotriva folosirii sale înainte de parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de testare şi reglementare aprobate la nivel internațional.

Apropo, președintele moldovean, Igor Dodon, a anunțat că „…sunt gata să fiu primul cetățean din R. Moldova căruia i se va administra vaccina anti-COVID din Rusia”. Cu părere de rău, însă, acesta nu se va regăsi printre cei 40.000 de norocoși or,  la moment vaccinul se testează doar în Federația Rusă.

Articolul precedentExporturile au scăzut, importurile au crescut: Ce vinde Republica Moldova înafară și ce importă
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Izvorul de lângă plaja din regiunea fabricii de tricotate a fost amenajat de un grup de voluntari
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.