Rusia consideră că 49 de țări îi sunt neprietenoase. Vezi dacă și Republica Moldova este printre ele

0
171

Federația Rusă publică periodic lista țărilor cari îi sunt neprietenoase. Aceste sunt țările, care au relații economice și politice rele cu Moscova. În luna martie, în această listă au fost incluse 49 de țări, printre care nu se regăsește și Republica Moldova.

Astfel, în listă au fost incluse cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene, la care se adaugă Australia, Albania, Bahamas, Andora, Marea Britanie, Islanda, Canada, Liechtenstein, Micronezia, Monaco, Noua Zeelandă, Macedonia de Nord, Singapore, SUA, Taiwan, Ucraina, Muntenegru, Elveția, Coreea de Sud și Japonia.

Termenul „țară neprietenoasă” a fost utilizat oficial la sfârșitul secolului XVIII, în timpul conflictului dintre SUA și Franța. În Rusia, acesta este reglementat de Legea  127-ФЗ  din 04.06.2018.

 


Articolul precedentCurs valutar: astăzi un euro costă 19,75 de lei, iar un dolar – 18,62 lei
Articolul următorMonument istoric și de arhitectură, în paragină și uitare, la Florești
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.