RUGBY: Elevii lui Oleg Istratii încep campionatul cu dreptul

0
339

A venit sărbătoarea și pe ulița amatorilor de rugby din orașul de pe malul Nistrului. Or, mulți ani în urmă acest sport era foarte dezvoltat și iubit la Soroca, iar mulți rugbiști soroceni au jucat și mai joacă rugby în cele mai importante campionate naționale din lume, iar cei mai buni au fost și sunt componenți ai selecționatei Republicii Moldova. Cel mai elocvent exemplu este Vadim Cobâlaș, care a strălucit pe cele mai importante stadioane de rugby din Europa și este component al selecționatei RM.

De altfel, de la o vreme încoace, acest gen de sport a fost reanimat de antrenorul Oleg Istratii, care este un promotor deja notoriu al jocului cu balonul oval. În postura sa de profesor de sport la Liceul Teoretic „Petru Rareș” domnia sa a încropit o echipă, care nu s-a limitat doar la meciurile amicale, dar își încearcă puterile în campionatul Republicii Moldova…

De curând, discipolii antrenorului Oleg Istratii, reuniți sub auspiciile echipei Școlii Sportive Raionale Soroca, a debutat în campionatul național U-17, iar meciul inaugural a avut loc pe stadionul municipal. Adversari ai sorocenilor au fost rugbiștii echipe SSSAR-Ciorescu. Partida a fost dominată cap-coadă de soroceni și s-a terminat cu victoria echipei gazdă cu scorul de 56-36. După cum ne-a relatat domnul antrenor Oleg Istratii, pentru soroceni au marcat: Eugen Ilcu (căpitanul echipei) — 4 eseuri și 2 transformări, Vlad Borfotină — 2 eseuri, Vadim Cobâleanschi — 3 eseuri, Ihtiandr Fedco — 1 eseu și Roman Pulbere — 1 transformare.

Toți acești sportivi sunt membri ai selecționatei Republicii Moldova U-18… Să mai menționăm că în campionat participă 5 echipe: ȘSR Soroca, ȘSSAR—Ciorescu, RC Leii Albi ASEM, ȘSSAR-Chișinău 2 și Dinamo-Kadet Bender. După prima etapă sorocenii s-au instalat în fotoliul de lider.

Dan AOLEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.