România menține Republica Moldova în lista verde, dar mai rămâne doar un pas până la lista galbenă.

0
75

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a aprobat joi, 9 septembrie, Hotărârea  pentru actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Potrivit documentului, Republica Moldova rămâne în zona verde.

  Altfel, Republica Moldova este aproape de pragul de trecere în lista galbenă, cu o rată de incidență cumulativă de 1,4 la 1000 de locuitori. Mai aproape de trecere (revenire) în lista galbenă sunt doar Gibraltar, Finlanda și Italia – 1,5/1000 de locuitori. Să menționăm și faptul că ultima pe lista galbenă este Mexic – 1,6/1000 de locuitori.

Pe de altă parte, în România acest indice este de 0,8/1000, în Ucraina – 0,5/1000, în Rusia – 1,8/1000 (lista galbenă), iar în China – 0,0/1000 de locuitori.

 

Articolul precedentBuletinul scurt de știri zilnice OBSERVATORUL – 9 septembrie 2021 / VIDEO
Articolul următorDescoperiți India! Oportunități economice în Dadra si Nagar Haveli & Daman si Diu (P.)
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.