Rezultatele examenelor de bacalaureat după sesiunea de bază

0
233

Rezultatele preliminare pentru examenele de BACALAUREAT 2019 din mun. Soroca, după sesiunea de bază. Primele concluzii:  notele sunt mai bune decât în anii precedenți.

În raionul Soroca, au fost admiși la sesiunea de Bacalaureat 302 de candidați, elevi la liceele și colegiile din raion. Aceștia au susținut examenele în cele două Centre de BAC create la Soroca: unul la LT “Constatin Stere” (147 candidați), iar altul la LT „Petru Rareș” (155 candidați).

După cum ne-a informat președintele centrului de BAC  de la LT “Constantin Stere”, Vasile Baș:  ”Rezultatele în anul acesta sunt mai înalte decât în anii precedenți. Totuși, la sesiunea de bază au fost depuse 109 de contestații. Dar privind rezultatele finale realizam că elevii sau descurcat destul de bine si chiar ne bucuram pentru reușitele lor”.

Președintele celui de-al doilea centru de BAC de la LT “Petru Rareș”, Dionisie Mitrofan, ne-a comunicat următoarele: “Anul acesta rezultatele sunt îmbucurătoare, reușita la centrul nostru este de 86%. Au fost depuse 146 de contestații la sesiunea de bază. Elevii sau manifestat suficient de bine. Avem multe note de 10 și 9 și suntem mândri”.

Potrivit informației Direcției Învățământ din raionul Soroca, la etapa după sesiunea de bază a promovat examenele:

  • LT “A. Pușkin” – 100%
  • LT “C. Stere” – 95,7%
  • LT “P. Rareș” – 90%
  • LT “I. Creangă” – 83,3%
  • LT “Visoca” – 75%

Media liceelor pe raion este de 88,79%  în comparație cu media pe țară de 87,41%.

Totuși, nu toți elevii au trecut cu bine de sesiunea de bacalaureat. Trei elevi, printre care doi la profil umanist și unu la profil real, cu disciplinele (limba străină și matematica) au fost respinși (pentru una sau mai multe note negative) și vor susține sesiunea repetată în luna iulie.

Doina Purici, studentă la FJȘC USM, stagiară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.