Restaurarea Cetății Soroca bate pasul pe loc, proiectul a fost iarăși returnat de Consiliul Național al Monumentelor Istorice / VIDEO

0
519
Imagine virtuală realizată de SC „Ierconi grup” SRL

Vineri, 8 iulie, a avut loc o nouă ședință a Consiliului Național al Monumentelor Istorice din Republica Moldova. Unul dintre subiectele importante de pe ordinea de zi a fost și continuarea lucrărilor de restaurare a Cetății Soroca. Membrii CNMI au returnat proiectul și au propus excluderea amplasării galeriei de lemn.

Vedeți argumentele și contraargumentele proiectului de restaurare a Cetății, în secvența video cu începere de la 04:38:00.

Amintim că primăvara trecută a început etapa a doua de restaurare a Cetății Soroca, în proiectul ”Ștefan cel Mare, istorie comună-patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”, implementat de Consiliul Raional Soroca în parteneriat cu Județul Vaslui. Bugetul total al proiectului constituie peste un milion și șase sute mii de euro, dintre care 90% grant din partea Uniunii Europene. Consiliul Raional a format Comitetul de coordonare a proiectului de restaurare a cetății Soroca, care însă a fost convocat până acum doar o singură dată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.